[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 25، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) ::
جلد 25 شماره 3 صفحات 368-347 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی برخی از صفات کمی و کیفی رقم انار واندرفول و مقایسه آن با ارقام تجاری بومی ایران
وحیده نرجسی ، سکینه فرجی ، علی اکبر قاسمی سلوکلویی
مرکز تحقیقات اراک
چکیده:   (284 مشاهده)
انار رقم واندرفول با سایر ارقام تجاری ساوه شامل دو رقم ملس و آلک، در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار و سه درخت در هر تکرار طی دو سال 1401 و 1402 در یک باغ سازگاری در شهرستان ساوه مورد مطالعه قرار گرفت و برخی از خصوصیات رویشی و زایشی درخت، کمی و کیفی میوه و بیوشیمیایی آب میوه‌ آنها با یکدیگر مقایسه شد. رقم واندرفول دارای رشد متوسط در مقایسه با ارقام بومی بود و بیشترین وزن میوه (17/403 گرم)، وزن آریل (91/229 گرم) وزن پوست (4/177 گرم) و ضخامت پوست (87/3 میلی‌متر) را داشت؛ ولی درصد آب‌میوه در رقم ملس بالاتر بود. رنگ پوست میوه در واندرفول همانند آلک، قرمز پر رنگ و هر سه دارای آریل‌هایی قرمز رنگ بودند. درصد آفتابسوختگی میوه در رقم‌های واندرفول و ملس (به‌ترتیب 22 و 23 درصد) بالا بود. بیشترین درصد ترکیدگی (22/12 درصد) و کمترین عملکرد میوه در درخت (58/15 کیلوگرم در درخت) در انار واندرفول مشاهده شد. کمترین قطر دانه در انار واندرفول که با نرمی دانه ارتباط داشت، ثبت شد. انار واندرفول دارای میزان مواد جامد محلول و شاخص طعم بالاتر و اسید قابل تیتر کمتری بود و بالاترین آنتوسیانین کل (19/35 میلی‌گرم در لیتر) و ویتامین C (25/43 میلی‌گرم در 100 سی‌سی) را داشت. در اقلیم ساوه رقم واندرفول در بسیاری صفات برتر و یا مشابه ارقام بومی بود؛ ولی به دلیل حساسیت پوست به ترکیدگی، زمان برداشت میوه‌ها می‌بایست با دقت انتخاب شود. رقم واندرفول با توجه به ظاهر بازارپسند (میوه‌های درشت با پوست قرمز)، صفات مطلوب آریل (آریل‌های قرمز با هسته‌ای نرم)، طعم آب میوه مناسب (مواد جامد محلول بالا، اسید قابل تیتر کمتر و مزه‌ی شیرین‌تر) و ارزش غذایی بالا (آنتوسیانین و ویتامین C بالا) می‌تواند در مصارف تازه خوری کاربرد بیشتری داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: سازگاری، عملکرد، واندرفول
متن کامل [PDF 413 kb]   (72 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1403/6/20 | پذیرش: 1403/11/28 | انتشار: 1403/12/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Narjesi V, Faraji S, Ghasemi-Soloklui A A. Evaluation of Some Quantitative and Qualitative Characteristics of Wonderful Pomegranate Cultivar and Its Comparison with Native Commercial Cultivars of Iran. IJHST 2024; 25 (3) :347-368
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-709-fa.html

نرجسی وحیده، فرجی سکینه، قاسمی سلوکلویی علی اکبر. ارزیابی برخی از صفات کمی و کیفی رقم انار واندرفول و مقایسه آن با ارقام تجاری بومی ایران. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (3) :347-368

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-709-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4710