[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 365
نرخ پذیرش: 66.7
نرخ رد: 33.3
میانگین داوری: 275 روز
میانگین انتشار: 252 روز
..
:: جلد 26، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) ::
جلد 26 شماره 2 صفحات 136-125 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و پروهگزادیون کلسیم بر میزان مقاومت به یخ‌‌زدگی شکوفه‌‌های زردآلوی رقم تبرزه
جعفر حاجیلو ، سهیلا محمدرضاخانی ، زهرا صفری
مرکز تحقیقات اموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان
چکیده:   (18 مشاهده)

     پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر دو تنظیم‏کننده رشد بر میزان مقاومت به یخ‌‌زدگی شکوفه‌‌های زردآلوی رقم تبرزه انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل با سه تیمار دمایی (صفر، 5/1- و 3- درجه سلسیوس) و دو تنظیم‏کننده رشد [پروهگزادیون کلسیم (40 و 60 میلی‌‌گرم در لیتر) و اسید سالیسیلیک (نیم و یک میلی‏مولار)]، به همراه شاهد بر پایه طرح کاملاتصادفی در سه تکرار انجام گرفت. صفاتی نظیر درصد مادگی سالم، درصد جوانه‌‌زنی دانه گرده، درصد نشت یونی، غلطت پرولین آزاد و میزان فعالیت آنزیم‌‌های آنتی اکسیدانی شامل کاتالاز، پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که از نظر خسارت به مادگی در رقم مورد بررسی، اختلاف معنی‌‌داری بین دما‌‌های اعمال شده و تنظیم کننده‌‌های رشد وجود داشت. درصد مادگی سالم در دمای منفی سه درجه‌‌سلسیوس نسبت به دمای صفر درجه سلسیوس سه برابر کاهش یافته است. کاهش دما سبب کاهش درصد جوانه‌‌زنی دانه گرده شده، در حالی که تیمار با تنظیم کننده‌‌های رشد سبب افزایش درصد جوانه‌‌زنی دانه گرده شد. تیمارهای اعمال شده، تاثیری در میزان نشت یونی و غلظت پرولین نداشتند. به طورکلی، کاربرد اسید سالیسیلیک و پروهگزادیون کلسیم، برای افزایش مقاومت به یخ‌‌زدگی شکوفه‏های زردآلو نتایج مثبتی را نشان داده است. 

واژه‌های کلیدی: آنتی اکسیدان، تیمار، جوانه‌زنی، مقاومت، یخ‌زدگی
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1402/9/23 | پذیرش: 1404/6/27 | انتشار: 1404/8/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hajilou J, mohakhanimmadreza S, safari Z. The effect of Different Concentrations of Salicylic Acid and Prohexadione Calcium on Freezing Resistance of Blossoms in Apricot Cultivar "Tabarzeh". IJHST 2025; 26 (2) :125-136
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-689-fa.html

حاجیلو جعفر، محمدرضاخانی سهیلا، صفری زهرا. تاثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و پروهگزادیون کلسیم بر میزان مقاومت به یخ‌‌زدگی شکوفه‌‌های زردآلوی رقم تبرزه. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1404; 26 (2) :125-136

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-689-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 26، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.26 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4725