دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم باغبانی و فضای سبز
چکیده: (242 مشاهده)
گل راعی (Hypericum perforatum L.) دارای ترکیبات مؤثره از جمله هایپریسین و هایپرفورین میباشد. نانوذرات و محرکها موجب افزایش تولید متابولیت ثانویه و بهبود شاخصهای فیزیولوژیکی گیاهان میشوند. بنابراین، هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر کاربرد نانوذره آهن (عدم کاربرد نانوذره آهن و کاربرد 50 و 100 میکرومولار) و اسید سالیسیلیک (عدم کاربرد اسید سالیسیلیک و کاربرد 40، 80 و 120 میکرومولار) بر برخی صفات مورفوفیزیولوژیکی (درصد باززایی، وزن تر، ارتفاع گیاه، طول ریشه، تعداد ریشه، تعداد برگ، سطح برگ، محتوای رنگیزههای فتوسنتزی) و فیتوشیمیایی (محتوای فنل کل، و محتوای فلاونوئید) گل راعی بود. نتایج نشان داد که برهمکنش نانوذره آهن و اسید سالیسیلیک بر درصد باززایی، وزنتر، تعداد برگ، سطح برگ، طول ریشه، محتوای کلروفیل کل، محتوای فنل و فلاونوئید در سطح احتمال یک درصد معنیدار بود. در حالیکه ارتفاع گیاه و تعداد ریشه غیر معنیدار بودند. مقایسه میانگینها نشان داد که بیشترین درصد باززایی و وزن تر بهترتیب در تیمار شاهد و ترکیب تیماری 50 میکرومولار نانو ذره آهن و 120 میکرومولار اسید سالیسیلیک مشاهده شد. بهطور کلی کاربرد همزمان نانوذرات آهن (50 میکرومولار) و اسید سالیسیلیک (غلظتهای 40 و 80 میکرومولار) تأثیر معنیداری بر صفات مورفوفیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی گل راعی داشتند.
Torabi Giglou M, Pourbeyrami Hir Y, Chamani E, Nabipour Sanjbod R, Mohammadi Masjedlo M. Effect of Iron Nanoparticle and Salicylic Acid on Regeneration and Some Morphophysiological Indices of Hypericum perforatum L. In Vitro. IJHST 2024; 25 (2) :287-302 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-684-fa.html
ترابی گیگلو موسی، پوربیرامی هیر یونس، چمنی اسماعیل، نبی پور سنجبد رقیه، محمدی مسجدلو مهتاب. تاثیر نانوذره آهن و اسید سالیسیلیک بر باززایی و برخی شاخصهای مورفوفیزیولوژیکی گلراعی در شرایط کشت درون شیشهای. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (2) :287-302