[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 25، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) ::
جلد 25 شماره 2 صفحات 302-287 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر نانوذره آهن و اسید سالیسیلیک بر باززایی و برخی شاخص‌‌های مورفوفیزیولوژیکی گل‌راعی در شرایط کشت درون شیشه‌‌ای
موسی ترابی گیگلو ، یونس پوربیرامی هیر ، اسماعیل چمنی ، رقیه نبی پور سنجبد ، مهتاب محمدی مسجدلو
دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم باغبانی و فضای سبز
چکیده:   (242 مشاهده)
گل راعی (Hypericum perforatum L.) دارای ترکیبات مؤثره از جمله هایپریسین و هایپرفورین می‌‌باشد. نانوذرات و محرک‌‌ها موجب افزایش تولید متابولیت ثانویه و بهبود شاخص‌های فیزیولوژیکی گیاهان می‌شوند. بنابراین، هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر کاربرد نانوذره آهن (عدم کاربرد نانوذره آهن و کاربرد 50 و 100 میکرومولار) و اسید سالیسیلیک (عدم کاربرد اسید سالیسیلیک و کاربرد 40، 80 و 120 میکرومولار) بر برخی صفات مورفوفیزیولوژیکی (درصد باززایی، وزن تر، ارتفاع گیاه، طول ریشه، تعداد ریشه، تعداد برگ، سطح برگ، محتوای رنگیزه‌‌های فتوسنتزی) و فیتوشیمیایی (محتوای فنل کل، و محتوای فلاونوئید) گل راعی بود. نتایج نشان داد که برهمکنش نانوذره آهن و اسید سالیسیلیک بر درصد باززایی، وزن‌‌تر، تعداد برگ، سطح برگ، طول ریشه، محتوای کلروفیل کل، محتوای فنل و فلاونوئید در سطح احتمال یک درصد معنی‌‌دار بود. در حالی‌‌که ارتفاع گیاه و تعداد ریشه غیر معنی‌‌دار بودند. مقایسه میانگین‌ها نشان داد که بیش‌ترین درصد باززایی و وزن تر به‌ترتیب در تیمار شاهد و  ترکیب تیماری 50 میکرومولار نانو ذره آهن و 120 میکرومولار اسید سالیسیلیک مشاهده شد. به‌‌طور کلی کاربرد همزمان نانوذرات آهن (50 میکرومولار) و اسید سالیسیلیک (غلظت‌‌های 40 و 80 میکرومولار) تأثیر معنی‌‌داری بر صفات مورفوفیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی گل راعی داشتند.
واژه‌های کلیدی: اسید سالیسیلیک، باززایی، ترکیبات فنلی، رنگیزه‌‌های فتوسنتزی، نانوذرات
متن کامل [PDF 659 kb]   (54 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی
دریافت: 1402/7/21 | پذیرش: 1403/2/4 | انتشار: 1403/12/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Torabi Giglou M, Pourbeyrami Hir Y, Chamani E, Nabipour Sanjbod R, Mohammadi Masjedlo M. Effect of Iron Nanoparticle and Salicylic Acid on Regeneration and Some Morphophysiological Indices of Hypericum perforatum L. In Vitro. IJHST 2024; 25 (2) :287-302
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-684-fa.html

ترابی گیگلو موسی، پوربیرامی هیر یونس، چمنی اسماعیل، نبی پور سنجبد رقیه، محمدی مسجدلو مهتاب. تاثیر نانوذره آهن و اسید سالیسیلیک بر باززایی و برخی شاخص‌‌های مورفوفیزیولوژیکی گل‌راعی در شرایط کشت درون شیشه‌‌ای. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (2) :287-302

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-684-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710