[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 24، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 24 شماره 4 صفحات 616-601 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی برخی ویژگی های میوه‌کاری و درصد روغن برخی نژادگان‌‌‌های برتر گردو در مناطق مختلف گردوکاری استان کهگیلویه و بویراحمد
زهرا داورخواه ، مهدی حسینی فرهی ، محسن رادی ، صدیقه قلی پور
گروه علوم باغبانی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
چکیده:   (584 مشاهده)
هدف از این پژوهش شناسایی و گزینش نژادگان‌‌های برتر گردو بر اساس ویژگی‌‌های میوه‌‌کاری، درصد روغن و میزان کلسیم  و فسفر مغز گردو در مناطق مختلف گردوکاری استان کهگیلویه و بویراحمد بود. در این پژوهش 14 نژادگان‌ برتر گردو در مناطق مختلف استان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نژادگان‌‌‌های مختلف از نظر صفات میوه‌‌کاری دارای اختلاف معنی‌‌داری می‌‌باشند. از میان 14 نژادگان‌ ارزیابی شده، بیشترین میانگین وزن میوه گردو با پوست سبز مربوط به نژادگان‌‌‌های کوخدان 1 و دلی‌‌رج 1 به ترتیب با میانگین 76/76 و 39/73 گرم، بیشترین وزن گردو بدون پوست سبز در نژادگان‌‌‌‌‌های کوخدان 1‌‌ و ستنگان 1 و2 به ترتیب با میانگین 26/30 و 17/28 و 13/27 گرم به‌دست آمد. بیشترین وزن مغز گردو در نژادگان‌ کوخدان 1 به میزان 58/13 گرم در مقایسه با سایر نژادگان‌‌‌ها مشاهده گردید. نژادگان‌ کوخدان 1 بیشترین طول و قطر مغز گردو را به ترتیب به میزان 04/36 و 12/36 میلی‌‌متر در مقایسه با سایر نژادگان‌‌‌ها نشان داد. میزان درصد مغز گردو از 61/48 تا 45/34 درصد در نژادگان‌‌‌های مختلف متفاوت بود. نژادگان‌‌‌های کوخدان 1، دلی رج 1، وزگ 2، شهنیز و کوخدان 2 به ترتیب بیشترین درصد مغز گردو را به ترتیب به میزان 61/48، 45/48، 47، 44/45 و 41/45 درصد در مقایسه با سایر نژادگان‌‌‌ها نشان دادند. بیشترین درصد روغن به میزان 69/63 درصد در نژادگان‌ وزگ 1 و کمترین درصد روغن به میزان 71/36 در نژادگان‌ دلی‌‌رج 2  به‌دست آمد. نسبت فسفر به کلسیم مغز گردو شاخص مهمی در کیفیت مغز گردو می باشد. این نسبت از 263/0 تا 064/0 متغیر بود که در بین نژادگان‌‌‌های مورد ارزیابی بیشترین و کمترین نسبت فسفر به کلسیم مغز گردو به ترتیب در نژادگان‌‌‌های ستنگان 1 و2 و شهنیز 1 و دلی‌‌رج 2 مشاهده گردید. بنابراین در میان نژادگان‌‌‌های مورد ارزیابی، از نظر خصوصیات میوه‌‌کاری و ارزش تغذیه ای نژادگان‌‌‌های کوخدان 1، ستنگان 1و2، سی‌‌سخت 2 و وزگ 1، به عنوان نژادگان‌‌‌های برتر انتخاب و استفاده از این نژادگان‌‌‌ها در برنامه‌‌های به‌نژادی پیشنهاد می‌‌شود.
 
واژه‌های کلیدی: درصد مغز، درصد پوکی، فسفر، کلسیم، وزن میوه
متن کامل [PDF 1434 kb]   (160 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1402/3/29 | پذیرش: 1402/5/7 | انتشار: 1403/1/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davarkhah Z, Hosseinifarahi M, Radi M, Gholipour S. Evaluation of Fruit Characteristics and Oil Percentage of Some Superior Walnut Genotypes in Kohgilouye and BoyerAhmed Province. IJHST 2023; 24 (4) :601-616
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-669-fa.html

داورخواه زهرا، حسینی فرهی مهدی، رادی محسن، قلی پور صدیقه. ارزیابی برخی ویژگی های میوه‌کاری و درصد روغن برخی نژادگان‌‌‌های برتر گردو در مناطق مختلف گردوکاری استان کهگیلویه و بویراحمد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (4) :601-616

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-669-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4710