[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 367
نرخ پذیرش: 66.7
نرخ رد: 33.3
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 253 روز
..
:: جلد 26، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) ::
جلد 26 شماره 2 صفحات 200-185 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر ملاتونین روی میزان فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان، اسمولیت‌ها و پراکسیداسیون لیپیدها در میوه‌های کیوی‌فروت رقم هایوارد طی انبارمانی
زینب متصدی ، زهرا پاک کیش ، سهیلا محمدرضاخانی
چکیده:   (11 مشاهده)

ملاتونین به عنوان یک ترکیب آلی و خاصیت آنتی‏اکسیدانی که دارد، نقش مهمی در بهبود عمر انبارمانی محصولات باغبانی ایفا می‏کند. جهت بررسی تاثیر ملاتونین روی بهبود کیفی و عمر انبارمانی میوه کیوی رقم هایوارد، از چهار غلظت ملاتونین (001/0، 01/0، 1/0 و 1میلی‏مولار) برای تیمار میوه‏ها استفاده گردید. سپس میوه‏ها در دمای یک درجه سلسیوس، به‏مدت 90 روز نگهداری شدند و به فاصله هر30 روز یک‏بار، تعدادی از میوه‌ها را از سردخانه خارج نموده و عمر انبارمانی و تغییرات بیوشیمیایی میوه، مانند درصد میوه آسیب‏دیده، اسیدهای آلی، میزان مواد جامد محلول، pH، آنزیم پرکسیداز و آنزیم کاتالاز، پراکسیدهیدروژن، پراکسیداسیون لیپیدها و نشت یونی بررسی شدند. نتایج نشان داد، غلظت‏های مختلف ملاتونین سبب بهبود عمر پس از برداشت میوه کیوی در مقایسه با شاهد شدند. طبق نتایج به‏دست آمده از پژوهش حاضر، بیشترین میزان اسیدهای آلی، مواد جامد محلول، فعالیت آنزیم پراکسیداز و کاتالاز در میوه‏های تیمار شده با ملاتونین 1/0 میلی‏مولار، دیده شد و نیز کمترین درصد میوه‏های آسیب‏دیده، میزان پراکسیدهیدروژن و پراکسیداسیون لیپیدها وpH در میوه‏های تیمار شده با ملاتونین 1/0 میلی‏مولار مشاهده گردید .سایر غلظت‏های ملاتونین نیز سبب بهبود عمر انبارمانی و ویژگی‏های کیفی میوه کیوی در سردخانه در مقایسه با شاهد شدند. به‏طورکلی، بیشترین غلظت ملاتونین باعث بهبود صفات کیفی و افزایش عمر انبارمانی در میوه‏های کیوی رقم هایوارد شده است.

واژه‌های کلیدی: انبارمانی، آنتی‌اکسیدان، صفات کیفی
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1402/2/4 | پذیرش: 1404/2/9 | انتشار: 1404/9/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

motesadi Z, PAKKISH Z, mohammadrezakhani S. The effect of Melatonin on the Activity of Antioxidant Enzymes, Osmolytes and Lipid Peroxidation in Kiwifruit Fruits of Hayward Variety During Storage. IJHST 2025; 26 (2) :185-200
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-662-fa.html

متصدی زینب، پاک کیش زهرا، محمدرضاخانی سهیلا. تاثیر ملاتونین روی میزان فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان، اسمولیت‌ها و پراکسیداسیون لیپیدها در میوه‌های کیوی‌فروت رقم هایوارد طی انبارمانی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1404; 26 (2) :185-200

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-662-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 26، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4732