ایمنی مواد غذایی یکی از مسائل مهم مربوط به محصولات کشاورزی با قابلیت انبارداری مانند میوههای تازه است. بسیاری از ترکیبهای طبیعی تجزیهپذیر هستند و میتوانند بهعنوان ترکیبهای ایمن برای سلامتی انسان و محیط زیست و همچنین جایگزینی برای ترکیبهای مصنوعی باشند. بدین منظور، اثر کاربرد پس از برداشت کارواکرول و نانوسلولز (Car 0.3%، Car 0.6%، CNF 0.5%، CNF 1.5%، Car 0.3+ CNF 0.5، Car 0.6+ CNF 0.5، Car 0.3+ CNF 1.5 و Car 0.6+ CNF 1.5)بر برخی ویژگیهای میوه فیسالیسدر زمانهای مختلف (0، 15، 30 و 45 روز انبارمانی) ارزیابی شد. بر اساس نتایج، با کاربرد تیمار کاواکرول، در روز 45ام بیشترین محتوای فنول کل (64/33 میلیگرم در گرم وزن تازه)، مواد جامد محلول (6/18 درجه بریکس)، pH(88/3) و ویتامین ث (9/84 میلیگرم در 100 گرم وزن میوه) به دست آمد و در تیمارهای ترکیبی نانوکامپوزیت سلولز/کارواکرول، بالاترین محتوای فلاونوئید کل (52/0 میلیگرم در گرم وزن تازه)، فعالیت آنتیاکسیدانی (56/86 درصد)، اسیدیته قابل تیتراسیون (21/0 میلیگرم در 100 میلیلیتر) و کاروتنوئید (18/336 میکروگرم در گرم وزن تازه) ثبت گردید. با توجه به نتایج حاصل، کاربرد پوشش زیستتخریبپذیر نانوسلولز و کارواکرولمیتواند بهعنوان یک راهبرد ایمن برای جلوگیری از اختلالات فیزیولوژیکی و حفظ کیفیت میوه فیسالیس بدون غلاف توصیه شود.
Fereydouni L, Ehtesham Nia A, Mumivand H, Raji M. Improvement of Biochemical Characteristics of Physalis peruviana L. Fruit Without Calyx by Post-Harvest Application of Nanocellulose/Carvacrol Composite. IJHST 2025; 26 (2) :149-164 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-658-fa.html
فریدونی لیلا، احتشام نیا عبداله، مومیوند حسن، راجی محمدرضا. بهبود ویژگیهای زیستشیمیایی میوه فیسالیس بدون غلاف با کاربرد پس از برداشت کامپوزیت نانوسلولز/کارواکرول. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1404; 26 (2) :149-164