[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 366
نرخ پذیرش: 66.7
نرخ رد: 33.3
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 251 روز
..
:: جلد 26، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) ::
جلد 26 شماره 2 صفحات 164-149 برگشت به فهرست نسخه ها
بهبود ویژگی‌‌های زیست‌‌شیمیایی میوه فیسالیس بدون غلاف با کاربرد پس از برداشت کامپوزیت نانوسلولز/کارواکرول
لیلا فریدونی ، عبداله احتشام نیا ، حسن مومیوند ، محمدرضا راجی
دانشگاه لرستان
چکیده:   (17 مشاهده)
ایمنی مواد غذایی یکی از مسائل مهم مربوط به محصولات کشاورزی با قابلیت انبارداری مانند میوه‌های تازه است. بسیاری از ترکیب‌‌های طبیعی تجزیه‌پذیر هستند و می‌توانند به‌عنوان ترکیب­های ایمن برای سلامتی انسان و محیط زیست و همچنین جایگزینی برای ترکیب‌‌های مصنوعی باشند. بدین منظور، اثر کاربرد پس از برداشت کارواکرول و نانوسلولز (Car 0.3%، Car 0.6%، CNF 0.5%، CNF 1.5%، Car 0.3+ CNF 0.5، Car 0.6+ CNF 0.5، Car 0.3+ CNF 1.5 و Car 0.6+ CNF 1.5) بر برخی ویژگی‌‌های میوه فیسالیس در زمان‌‌های مختلف (0، 15، 30 و 45 روز انبارمانی) ارزیابی شد. بر اساس نتایج، با کاربرد تیمار کاواکرول، در روز 45ام بیش‌‌ترین محتوای فنول کل (64/33 میلی‌‌گرم در گرم وزن تازه)، مواد جامد محلول (6/18 درجه بریکسpH (88/3) و ویتامین ث (9/84 میلی‌‌گرم در 100 گرم وزن میوه) به دست آمد و در تیمارهای ترکیبی نانوکامپوزیت سلولز/کارواکرول، بالاترین محتوای فلاونوئید کل (52/0 میلی‌‌گرم در گرم وزن تازه)، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی (56/86 درصد)، اسیدیته قابل تیتراسیون (21/0 میلی‌گرم در 100 میلی‌‌لیتر) و کاروتنوئید (18/336 میکروگرم در گرم وزن تازه) ثبت گردید. با توجه به نتایج حاصل، کاربرد پوشش زیست­تخریب‌‌پذیر نانوسلولز و کارواکرول می‌‌تواند به‌‌عنوان یک راهبرد ایمن برای جلوگیری از اختلالات فیزیولوژیکی و حفظ کیفیت میوه فیسالیس بدون غلاف توصیه شود.
 
واژه‌های کلیدی: آنتی‌‌اکسیدان، پوشش‌‌دهی، فیسالیس، کاروتنوئید
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1402/1/12 | پذیرش: 1402/8/20 | انتشار: 1404/9/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fereydouni L, Ehtesham Nia A, Mumivand H, Raji M. Improvement of Biochemical Characteristics of Physalis peruviana L. Fruit Without Calyx by Post-Harvest Application of Nanocellulose/Carvacrol Composite. IJHST 2025; 26 (2) :149-164
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-658-fa.html

فریدونی لیلا، احتشام نیا عبداله، مومیوند حسن، راجی محمدرضا. بهبود ویژگی‌‌های زیست‌‌شیمیایی میوه فیسالیس بدون غلاف با کاربرد پس از برداشت کامپوزیت نانوسلولز/کارواکرول. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1404; 26 (2) :149-164

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-658-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 26، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4732