[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 354
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 25، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) ::
جلد 25 شماره 4 صفحات 486-473 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پوشش خوراکی صمغ کتیرا در ترکیب با اسانس دارچین بر کیفیت اناردانه‌‌ میوه رقم "رباب نی‌‌ریز" طی انبارمانی
سمیه زارع ، حسین میردهقان ، مریم دهستانی اردکانی
دانشگاه ولی عصر رفسنجان، رفسنجان، ایران
چکیده:   (128 مشاهده)
پوشش‌‌های خوراکی با کنترل تبادل گازها و بخار آب به حفظ کیفیت و ماندگاری محصولات باغبانی کمک می‌‌کنند. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر پوشش‌های خوراکی صمغ‌‌کتیرا غنی‌شده با اسانس ‌‌دارچین بر افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت اناردانه‌‌های رقم "رباب نی‌‌ریز" بود. این مطالعه در قالب طرح کاملا تصادفی در یک آزمایش فاکتوریل با سه فاکتور شامل صمغ کتیرا در چهار غلظت (0، 75/0، 5/1 و 3 گرم در لیتر)، اسانس دارچین در سه سطح (0، 250 و 500 میکرولیتر در لیتر) و سه زمان نگهداری (0، 15 و 30 روز) با سه تکرار انجام شد. اناردانه‌‌ها در محلول‌‌هایی با غلظت‌‌های مختلف صمغ، اسانس و ترکیبی از غلظت‌‌های مختلف صمغ و اسانس به روش غوطه‌‌وری به‌‌مدت 90 ثانیه پوشش داده شدند و سپس در انبار با دمای 1±4 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90-75 درصد به‌‌مدت 30 روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که استفاده از غلظت‌‌های 75/0 و 5/1 گرم بر لیتر صمغ کتیرا به‌‌ترتیب 84/45 و 85/74 درصد، فساد قارچی را در اناردانه‌‌ها نسبت به شاهد کاهش داد. کاهش فعالیت قارچی در انارهای پوشش ‌‌داده‌‌شده با اسانس دارچین (250 میکرولیتر در لیتر) نیز مشاهده شد. در آخرین روز انبارمانی، آریل‌‌های پوشش‌‌داده شده با تیمار ترکیبی صمغ (75/0 و 5/1 گرم در لیتر) و اسانس دارچین (250 میکرولیتر در لیتر) نسبت به شاهد با به‌‌ترتیب 29/35 و 21/39 درصد، کاهش وزن کمتری نشان دادند. بیشترین محتوای فنول کل و آنتوسیانین در تیمار تلفیقی صمغ کتیرا (5/1 گرم در لیتر) با اسانس دارچین (500 میکرولیتر در لیتر) حاصل شد. به‌‌طورکلی می‌‌توان غلظت‌‌های پایین صمغ کتیرا (75/0 و 5/1 گرم ‌‌در لیتر)، غلظت 250 میکرولیتر در لیتر اسانس دارچین و ترکیبی از این دو را برای حفظ کیفیت اناردانه‌‌های رقم رباب نی‌‌ریز معرفی نمود.


 
واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، فساد قارچی، کاهش وزن، کیفیت اناردانه، محتوای فنول کل
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1401/12/20 | پذیرش: 1402/9/23 | انتشار: 1404/3/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zare S, Mirdehghan H, Dehestani-ardakani M. The Effect of Tragacanth Gum Edible Coating in Combination with Cinnamon Essential Oil on the Quality of Pomegranate Arils "Rabab-E-Neyriz" During Storage Life. IJHST 2024; 25 (4) :473-486
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-657-fa.html

زارع سمیه، میردهقان حسین، دهستانی اردکانی مریم. تأثیر پوشش خوراکی صمغ کتیرا در ترکیب با اسانس دارچین بر کیفیت اناردانه‌‌ میوه رقم "رباب نی‌‌ریز" طی انبارمانی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (4) :473-486

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-657-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4713