[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 24، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 24 شماره 4 صفحات 468-449 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر بسته بندی با اتمسفر تغییریافته بر ماندگاری انجیر سیاه استهبان
ندا مفتون آزاد ، حمید زارع ، مریم شاه‌امیریان
تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (559 مشاهده)
 هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ترکیبات گازی مختلف در اتمسفر بسته‌بندی بر کیفیت و ماندگاری انجیر سیاه استهبان بود. درصدهای مختلف گازهای اکسیژن، دی اکسید کربن و نیتروژن به‌صورت تیمارهای  G1(5 درصد اکسیژن، 70 درصد دی اکسید کربن و 25 درصد نیتروژن)، G2 (5 درصد اکسیژن، 0 درصد دی اکسید کربن و 95 درصد نیتروژن)، G3 (5 درصد اکسیژن، 35 درصد دی اکسید کربن و 60 درصد نیتروژن)، G4 (5 درصد اکسیژن، 0 درصد دی اکسید کربن و 25 درصد نیتروژن؛ خلاء نسبی) و نیز نمونه شاهد (هوای معمولی) استفاده شد. نمونه‌های انجیر بسته‌بندی و در 4 درجه سلسیوس تا زمان حفظ کیفیت و بازارپسندی نگهداری ‌شدند. در ابتدای آزمایش و در خاتمه میزان اسیدیته، مواد جامد محلول، ترکیبات زیست‌فعال و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی مشخص شد.  هر 3 روز یک‌بار نیز، تنفس، رنگ، بافت، تغییرات وزن و تعداد نمونه‌های آلوده به‌ قارچ اندازه‌گیری شد. خصوصیات فیزیکوشیمیایی کلیه تیمارها با گذشت زمان کاهش یافت و میوه‌های انجیر در کلیه تیمارها نرم‌تر شده و تغییرات رنگ در آن‌ها مشهود بود. در حین نگهداری، میوه‌ها بسته به نوع اتمسفر و زمان نگهداری حدود 38-9 درصد از وزن اولیه خود را از دست دادند. اندازه‌گیری میزان تنفس نمونه‌ها نشان‌داد که تیمار G3 (60 درصد نیتروژن، 35 درصد دی اکسید کربن و 5 درصد اکسیژن) در به‌تعویق انداختن وقوع بیشینه تنفسی و حفظ خصوصیات کیفی محصول موثر بوده ‌است. به‌منظور مطالعه سینتیک تغییرات کیفی انجیر حین نگهداری، بهترین تیمار گازی انتخاب و به‌همراه نمونه شاهد در دماهای 4، 10 و 15 درجه تا زمان از دست دادن بازارپسندی نگهداری ‌شدند و هم‌زمان تغییرات وزن، بافت و رنگ آن‌ها مطالعه ‌شد. نتایج نشان‌داد که دماهای بالاتر سبب تغییرات کیفی سریعتر در میوه‌ها می‌شود اما روند این تغییرات در نمونه‌های شاهد نسبت به ترکیب گازی G3 با سرعت بالاتری صورت گرفت. بررسی پذیرش کلی نمونه‌ها نشان‌ داد که میانگین امتیازات داده شده در همه تیمارها در طول زمان نگهداری کاهش یافت.
واژه‌های کلیدی: انجیر، بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته، کاهش وزن، بیشینه تنفسی، بافت، رنگ
متن کامل [PDF 874 kb]   (262 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1401/12/5 | پذیرش: 1402/5/24 | انتشار: 1402/12/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maftoonazad N, Zare H, Shahamirian M. The Effect of Modified Atmosphere Packaging on the Shelf Life of Estahban Black Fig. IJHST 2023; 24 (4) :449-468
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-653-fa.html

مفتون آزاد ندا، زارع حمید، شاه‌امیریان مریم. تاثیر بسته بندی با اتمسفر تغییریافته بر ماندگاری انجیر سیاه استهبان. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (4) :449-468

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-653-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710