[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 25، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) ::
جلد 25 شماره 3 صفحات 384-369 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کاربرد برگی پیش از برداشت اسید‌‌آمینه و عصاره جلبک دریایی بر خصوصیات کمی و کیفی میوه توت‌‌فرنگی طی انبارداری
شهربانو آخوندی ، فریال وارسته ، اسماعیل سیفی ، نعیمه سوخت سرایی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (247 مشاهده)

به‌‌دلیل فسادپذیری بالا و انبارمانی کم توت‌‌فرنگی، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی محلول‌پاشی اسید‌‌آمینه و عصاره جلبک دریایی بر خصوصیات کمی، کیفی و انبارمانی توت‌‌فرنگی رقم کاماروسا، به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌‌های کامل تصادفی در سال ۱400-۱399 انجام شد. اسید‌‌آمینه و عصاره جلبک دریایی (غلظت یک و دو گرم در لیتر) طی سه مرحله قبل از گلدهی، زمان گلدهی و تشکیل میوه محلول‌‌پاشی شدند. میوه‌‌ها پس از تغییر رنگ سه چهارم سطح به رنگ قرمز، برداشت و در دمای ۱±۰ درجه سلسیوس به مدت 15 روز نگهداری و خصوصیات کمی و کیفی آن‌‌ها هر پنج روز یک‌‌بار اندازه‌‌گیری شد. نتایج نشان داد که توت‌‌فرنگی‌‌های محلول‌پاشی شده با اسید‌‌آمینه به علت پایین بودن درصد کاهش وزن و میزان پایین‌‌تر اسیدیته از خصوصیات کیفی بالاتری در طی انبارداری برخوردار بودند. همچنین محلول‌پاشی با اسید‌‌آمینه مقدار مواد جامد محلول، ترکیبات قندی، ویتامین ث، آنتوسیانین، فلاونوئید، فنول کل و فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی میوه‌‌ها را به میزان 5/2-5/1 برابر نسبت به شاهد افزایش داد. به‌‌طور‌‌کلی، کاربرد یک گرم در لیتر اسید‌‌آمینه و همچنین یک گرم در لیتر عصاره جلبک دریایی در افزایش عملکرد میوه، حفظ و بهبود ویژگی‌‌های انبارداری توت‌‌فرنگی رقم کاماروسا در مقایسه با سایر تیمارها اثر بیشتری داشتند.

 

واژه‌های کلیدی: فعالیت آنتی اکسیدانی، ترکیبات فیتوشیمیایی، جلبک دریایی، ویتامین ث
متن کامل [PDF 538 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1401/11/27 | پذیرش: 1402/9/19 | انتشار: 1404/1/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhoondi S B, Varasteh F, Seifi E, Soukht saraei N. The Effect of Preharvest Foliar Application of Amino Acid and Seaweed Extract on Quantitative and Qualitative Characteristics of Strawberry Fruit During Storage. IJHST 2024; 25 (3) :369-384
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-651-fa.html

آخوندی شهربانو، وارسته فریال، سیفی اسماعیل، سوخت سرایی نعیمه. اثر کاربرد برگی پیش از برداشت اسید‌‌آمینه و عصاره جلبک دریایی بر خصوصیات کمی و کیفی میوه توت‌‌فرنگی طی انبارداری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (3) :369-384

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-651-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4710