بهدلیل فسادپذیری بالا و انبارمانی کم توتفرنگی، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی محلولپاشی اسیدآمینه و عصاره جلبک دریایی بر خصوصیات کمی، کیفی و انبارمانی توتفرنگی رقم کاماروسا، به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سال ۱400-۱399 انجام شد. اسیدآمینه و عصاره جلبک دریایی (غلظت یک و دو گرم در لیتر) طی سه مرحله قبل از گلدهی، زمان گلدهی و تشکیل میوه محلولپاشی شدند. میوهها پس از تغییر رنگ سه چهارم سطح به رنگ قرمز، برداشت و در دمای ۱±۰ درجه سلسیوس به مدت 15 روز نگهداری و خصوصیات کمی و کیفی آنها هر پنج روز یکبار اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که توتفرنگیهای محلولپاشی شده با اسیدآمینه به علت پایین بودن درصد کاهش وزن و میزان پایینتر اسیدیته از خصوصیات کیفی بالاتری در طی انبارداری برخوردار بودند. همچنین محلولپاشی با اسیدآمینه مقدار مواد جامد محلول، ترکیبات قندی، ویتامین ث، آنتوسیانین، فلاونوئید، فنول کل و فعالیت آنتیاکسیدانی میوهها را به میزان 5/2-5/1 برابر نسبت به شاهد افزایش داد. بهطورکلی، کاربرد یک گرم در لیتر اسیدآمینه و همچنین یک گرم در لیتر عصاره جلبک دریایی در افزایش عملکرد میوه، حفظ و بهبود ویژگیهای انبارداری توتفرنگی رقم کاماروسا در مقایسه با سایر تیمارها اثر بیشتری داشتند.
Akhoondi S B, Varasteh F, Seifi E, Soukht saraei N. The Effect of Preharvest Foliar Application of Amino Acid and Seaweed Extract on Quantitative and Qualitative Characteristics of Strawberry Fruit During Storage. IJHST 2024; 25 (3) :369-384 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-651-fa.html
آخوندی شهربانو، وارسته فریال، سیفی اسماعیل، سوخت سرایی نعیمه. اثر کاربرد برگی پیش از برداشت اسیدآمینه و عصاره جلبک دریایی بر خصوصیات کمی و کیفی میوه توتفرنگی طی انبارداری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (3) :369-384