[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 24، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 24 شماره 4 صفحات 576-565 برگشت به فهرست نسخه ها
غربالگری برخی قارچ‌ها و باکتری‌های ارتقاء دهنده مقاومت نخل خرما به تنش شوری
وحید عبدوسی ، بیتا صادقی ، وحید زرین نیا ، نادر حسن زاده
گروه باغبانی و زراعی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی ، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (486 مشاهده)
شوری آب و خاک یکی از مشکلات جدی و رو به توسعه در سطح جهان است، که سطح وسیعی از اراضی کشور نیـز بـا ایـن مشـکل مواجه هستند. کاربرد میکروارگانیسم‌‌های قارچی و باکتریایی که از مهم‌‌ترین میکروارگانیسم‌‌های خاک محسوب می‌‌شوند، در کاهش تنش‌‌هـای محیطی مانند شوری، به یک راهکـار جهـانی تبـدیل شـده اسـت. بنـابراین بـه‌‌منظـور غربالگری قارچ‌ها و باکتری‌های ارتقاء دهنده مقاومت نخل خرما به تنش شوری، آزمایشی در شهرستان شادگان استان خوزستان انجام شد. به منظور غربالگری سویه‌‌های قارچی مقاوم به شوری، 36 سویه از قارچ‌‌های جداسازی شده از منطقه ریزوسفر نخل خرما در غلظت‌‌های صفر، 2500، 5000،7500 ،10000 ،12500 ، 15000میلی‌‌گرم در لیتر نمک طعام کشت شد. میانگین رشد قطر و درصد بازدارندگی نشان داد که کمترین درصد بازدارندگی ناشی از شوری نمک طعام در قارچ‌‌های Fusarium solani ، Aspergillus niger، Pencillium chrysoyenum، Aspergillus tubingensis مشاهده شد. کاربرد قارچ های مقاوم به شوری در شرایط تنش شوری به صورت الیسیتور زنده و غیرزنده توصیه می‌‌گردد. اما با توجه به نقشی که قارچ Fusarium solani در بیماری پوسیدگی ریشه خرما دارد کاربرد این قارچ نیاز به مطالعات گسترده‌‌تری دارد. غربالگری زیستی باکتری‌‌ها با روش ارزیابی تولید ACC-Deaminase نشان داد که باکتری‌‌های Bacillus pumilus و Bacillus safensis قابلیت تولید آنزیم بیشتری را دارند. این آنزیم در شرایط تنش پیش ماده تولید اتیلن را می‌‌شکند و از تولید اتیلن که در شرایط تنش تولید می‌‌شود، جلوگیری می‌‌کند.
واژه‌های کلیدی: نخل خرما، باکتری، درصد بازدارندگی، قارچ
متن کامل [PDF 769 kb]   (128 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تنش های محیطی
دریافت: 1401/11/23 | پذیرش: 1402/7/2 | انتشار: 1403/1/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdossi V, Sadeghi B, Zarrinnia V, Hasan Zadeh N. Screening of Some Fungi and Bacteria Improving Date Palm Resistance to Salinity Stress. IJHST 2023; 24 (4) :565-576
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-650-fa.html

عبدوسی وحید، صادقی بیتا، زرین نیا وحید، حسن زاده نادر. غربالگری برخی قارچ‌ها و باکتری‌های ارتقاء دهنده مقاومت نخل خرما به تنش شوری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (4) :565-576

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-650-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710