[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 24، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 258-245 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر آبیاری تکمیلی با آب شور بر ویژگی‌‌های انجیر رقم سبز
حمید زارع ، حمیدرضا شریفزاده ، حمدجواد روستا
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (112 مشاهده)
آبیاری تکمیلی باغ‌های انجیر حاشیه دریاچه بختگان استهبان، با آب شور انجام می‌گیرد. این پژوهش به‌‌منظور بررسی تأثیر آب شور بر ویژگی‌‌های رویشی و  زایشی درختان انجیر انجام گرفت. طرح بلوک‌‌های کامل تصادفی با تیمارهای شوری آب آبیاری (2، 4، 6 و dS m-1 8)  در دو دورآبیاری (15 و 30 روز یکبار) با یک تیمار بدون آبیاری (شاهد) روی رقم سبز در سه تکرار در روستای خانه‌‌کت در سال‌‌های1397 تا 1400 اجرا شد. نتایج نشان داد ‌‌که تیمار شوری آب آبیاریdS m-1 8 با داشتن اثرهای نامطلوب، نسبت به تیمارهای آبیاری با شوری کمتر تیمار ناموفقی بود. در تیمار شاهد علاوه بر ضعف در ویژگی‌‌های رویشی، بالاترین نشانه‌‌های ناهنجاری برگ و میوه مشاهده شد. همچنین این تیمار کمترین محتوای نسبی آب (6/58%)، قطر (mm 6/26) و وزن میوه (3/4 g)، پایین‌‌ترین عملکرد (4935g) و درصد میوه‌‌های درجه یک تجاری (صدیک، سفید رنگ و بزرگ) و بالاترین نشت یونی برگ (1/27%)، را داشت که با بیش‌‌تر تیمارها تفاوت معنی‌‌دار بود. شباهت زیادی در ویژگی‌‌های درختان تیمار شده با آب شورdS m-1 8 و بدون آبیاری وجود داشت. بنابراین، آبیاری تکمیلی با این شوری توصیه نمی‌‌شود. درنتیجه آبیاری تکمیلی با آب شور کمتر از  dS m-16 دارای کمیت و کیفیت مناسب میوه و کمترین علائم ناهنجاری بود. بنابراین رقم سبز تا این میزان شوری را تحمل می‌کند.
واژه‌های کلیدی: انجیر، دور آبیاری، شوری آب، کیفیت
متن کامل [PDF 712 kb]   (56 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1401/4/26 | پذیرش: 1401/7/29 | انتشار: 1402/9/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zare H, Sharifzadeh H R, Rousta M J. Effect of Supplementary Irrigation with Saline Water on Characteristics of Sabz Cultivar Fig. IJHST 2023; 24 (2) :245-258
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-628-fa.html

زارع حمید، شریفزاده حمیدرضا، روستا حمدجواد. اثر آبیاری تکمیلی با آب شور بر ویژگی‌‌های انجیر رقم سبز. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (2) :245-258

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-628-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645