اینپژوهش با هدف ارزیابی اثر محلولهای مختلف غذایی بر ویژگیهای رشد و میزان جذب عناصر غذایی در برگ و ریشه گیاه شیپوری گلدانی رقم آلور به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور محلولهای غذایی و ورمی کمپوستدر بستر کشت بدون خاک انجام شد. نتایج نشان داد که کاربرد محلولهای مختلف غذایی و نسبتهای متفاوت ورمیکمپوست بر ویژگیهای مورد بررسی معنیدار بود. بالاترین سطح برگ (33/67 میلیمتر مربع) در تیمار محلول غذایی 3 و ورمی کمپوست 15 درصد با میانگین، بیشترین وزن تر و خشک برگها در تیمار محلول غذایی 2 و ورمی کمپوست 15 درصد به ترتیب با میانگینهای33/2 و 24/0 گرم به دست آمد. همچنین، بیشترین وزن تر و خشک ریشه به ترتیب در تیمارهای محلول غذایی 3 و ورمیکمپوست 15 درصد و محلول غذایی 1 و ورمی کمپوست 15 درصد با میانگین های 76/7 و 03/2 گرم به دست آمد. همچنین، بیشترین طول ریشه در تیمار محلول غذایی 2 و ورمیکمپوست 15 درصد با میانگین 32 سانتیمتر و بیشترین تعداد گل در محلول غذایی3 و ورمیکمپوست 15 درصد مشاهده شد. بیشترین تعداد ژوخه در تیمار محلول غذایی2 ورمیکمپوست 15 درصد با میانگین 98/1 و بیشترین میزان شاخص سبزینه در تیمار محلول غذایی 2 و ورمی کمپوست 15 درصد با میانگین 53/43 به دست آمد. در برگ گیاه شیپوری، محلول های غذایی 2و 3 و ورمیکمپوست 5 و 15 درصد بیشترین جذب عناصر پرمصرف و کم مصرف را دارا بودند. همچنین در بستر کشت گیاه شیپوری، بیشترین جذب عناصر پرمصرف و کم مصرف در محلولهای غذایی 1 و3 و ورمیکمپوست10 و 15 درصد، مشاهده شد.
rajaei N, Hassanpour Asil M, olfati J. Effect of Different Nutrient Solutions and Percentage of Vermicomposte on the absorption of Nutrient Elements and Growth Characteristics of Potted Calla Lily (Zantedeschia pentlandii cv. Allure). IJHST 2022; 23 (4) :613-624 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-615-fa.html
رجایی نیلوفر، حسن پور اصیل معظم، الفتی چیرانی جمال علی. اثر محلولهای غذایی گوناگون و درصد ورمی کمپوست در بستر کشت بر میزان جذب عناصر غذایی و ویژگیهای رشد گل شیپوری گلدانی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (4) :613-624