[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 23، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) ::
جلد 23 شماره 4 صفحات 612-597 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر هرس تابستانه بر برخی ویژگی‌های رویشی تاک و ویژگی‌های کمی و کیفی میوه کیوی‌
ابراهیم عابدی قشلاقی ، معصومه کیااشکوریان ، محمدعلی شیری ، ابراهیم فرزام ، سمیه شاهنظری کرباسرایی
بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.
چکیده:   (555 مشاهده)
پژوهش حاضر به‌مدت دو سال و به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی روی کیوی‌ رقم هایوارد  انجام شد. فاکتور اول شامل شدت هرس تابستانه در چهار سطح و فاکتور دوم شامل زمان انجام هرس در دو سطح بود. نتایج نشان داد که عملکرد و اندازه میوه تحت تأثیر اثر برهمکنش شدت هرس و زمان هرس و نسبت برگ به میوه، عبور نور از تاج و سفتی میوه تحت تأثیر شدت هرس قرار گرفت. بیش‌ترین عملکرد با 2/126 کیلوگرم در هر تاک در تیمار هرس پس از آخرین میوه در زمان یک ماه پس از ریزش کامل گلبرگ‌ها مشاهده شد. هرس پس از 3 تا 4 برگ پس از آخرین میوه و هرس پس از آخرین میوه باعث کاهش نسبت برگ به میوه و افزایش عبور نور از تاج تاک‌های کیوی‌ شد. تیمارهای مختلف هرس میزان سفتی میوه را نسبت به شاهد در حدود یک واحد افزایش دادند اما بر میزان مواد جامد محلول، ویتامین C و ماده خشک اثر معنی‌داری نداشتند. با توجه به نتایج، هرس پس از 3 تا 4 برگ و هرس پس از آخرین میوه در یک هفته پس از ریزش کامل گلبرگ‌ها اثرات بهتری بر رشد تاک، عملکرد و برخی ویژگی‌های کمی و کیفی میوه نشان داد.
واژه‌های کلیدی: کیوی، اندازه میوه، عملکرد، نور، سفتی، ماده خشک
متن کامل [PDF 498 kb]   (107 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1400/10/1 | پذیرش: 1401/2/10 | انتشار: 1401/12/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abedi GHeshlaghi E, Kia Eshkvarian M, Shiri M A, Farzam E, Shahnazari Karbasaraei S. Effect of Summer Pruning on Some Vegetative Characteristics of Vine and Fruit Quantity and Quality Traits of Kiwifruit (Actinidia deliciosa cv. Hayward). IJHST 2022; 23 (4) :597-612
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-597-fa.html

عابدی قشلاقی ابراهیم، کیااشکوریان معصومه، شیری محمدعلی، فرزام ابراهیم، شاهنظری کرباسرایی سمیه. تأثیر هرس تابستانه بر برخی ویژگی‌های رویشی تاک و ویژگی‌های کمی و کیفی میوه کیوی‌. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (4) :597-612

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-597-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 23، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645