بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.
چکیده: (1121 مشاهده)
پژوهش حاضر بهمدت دو سال و بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی روی کیوی رقم هایوارد انجام شد. فاکتور اول شامل شدت هرس تابستانه در چهار سطح و فاکتور دوم شامل زمان انجام هرس در دو سطح بود. نتایج نشان داد که عملکرد و اندازه میوه تحت تأثیر اثر برهمکنش شدت هرس و زمان هرس و نسبت برگ به میوه، عبور نور از تاج و سفتی میوه تحت تأثیر شدت هرس قرار گرفت. بیشترین عملکرد با 2/126 کیلوگرم در هر تاک در تیمار هرس پس از آخرین میوه در زمان یک ماه پس از ریزش کامل گلبرگها مشاهده شد. هرس پس از 3 تا 4 برگ پس از آخرین میوه و هرس پس از آخرین میوه باعث کاهش نسبت برگ به میوه و افزایش عبور نور از تاج تاکهای کیوی شد. تیمارهای مختلف هرس میزان سفتی میوه را نسبت به شاهد در حدود یک واحد افزایش دادند اما بر میزان مواد جامد محلول، ویتامین C و ماده خشک اثر معنیداری نداشتند. با توجه به نتایج، هرس پس از 3 تا 4 برگ و هرس پس از آخرین میوه در یک هفته پس از ریزش کامل گلبرگها اثرات بهتری بر رشد تاک، عملکرد و برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه نشان داد.
Abedi GHeshlaghi E, Kia Eshkvarian M, Shiri M A, Farzam E, Shahnazari Karbasaraei S. Effect of Summer Pruning on Some Vegetative Characteristics of Vine and Fruit Quantity and Quality Traits of Kiwifruit (Actinidia deliciosa cv. Hayward). IJHST 2022; 23 (4) :597-612 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-597-fa.html
عابدی قشلاقی ابراهیم، کیااشکوریان معصومه، شیری محمدعلی، فرزام ابراهیم، شاهنظری کرباسرایی سمیه. تأثیر هرس تابستانه بر برخی ویژگیهای رویشی تاک و ویژگیهای کمی و کیفی میوه کیوی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (4) :597-612