گل داوودی یکی از مهمترین گیاهان زینتی در عرصه جهانی بهشمار رفته و بررسیها در حوزه پس از برداشت این گل ارزشمند، سبب افزایش کیفیت و بازارپسندی آن خواهد شد. در این پژوهش، اثر محلولهای نگهدارنده حاوی نانوکلسیم (0، 2 و 4 گرم در لیتر) و بنزیل آدنین (0، 20 و 40 میلیگرم در لیتر) و اثر ترکیبی دو تیمار در آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح بهطورکامل تصادفی با سه تکرار برای حفظ کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده داوودی در دمای محیط ) 2 ± 20 درجه سلسیوس( و رطوبت نسبی بین 60 تا 70 درصد بررسی شد. از میان تیمارهای مورد آزمایش، تیمار بنزیل آدنین 20 میلیگرم در لیتر سبب حفظ بازارپسندی بیشتر در گل شاخه بریدنی داوودی از طریق کاهش وزن کمتر و جذب آب بالاتر گردید. تیمار با غلظت 4 گرم در لیتر نانوکلسیم 66 درصد اختلاف نسبت به شاهد جمعیت باکتری کمتری را نشان داد و ترکیب آن با بنزیل آدنین اثرات مثبتی برحفظ رنگدانههای اصلی فتوسنتز، مقدار فنول و فلاونوئید را سبب شد. بهطور کلی، با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش، تیمار ترکیبی 20 میلیگرم در لیتر بنزیل آدنین و 4 گرم در لیتر نانوکلسیم در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها جهت حفظ کیفیت و همچنین افزایش ماندگاری پس از برداشت گل شاخه بریدنی داوودی توصیه میشود.
mahmoodzehii R, etemadipoor R, ghorbani N. Effects of Postharvest Nano Calcium and Benzyl Adenine Application On Physicochemical Properties of Chrysanthemum Cut Flowers. IJHST 2023; 24 (1) :27-42 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-558-fa.html
محمودزهی راضیه، اعتمادی پور رسول، قربانی نیره. اثرات کاربرد پس از برداشت نانوکلسیم و بنزیل آدنین بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی گل شاخه بریدنی داوودی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (1) :27-42