[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 319
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 243 روز
..
:: جلد 23، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 23 شماره 1 صفحات 124-115 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مایه‌‌زنی بذر با یک باکتری شورپسند و محرک رشد بر ویژگی‌‌های فیزیولوژیک و زیست‌شیمیایی گیاه ریحان بنفش در شرایط تنش شوری
ارغوان سلیمی ، محمد اعتمادی ، سعید عشقی ، اکبر کرمی ، ساسان موسوی
دانشگاه شیراز
چکیده:   (712 مشاهده)
به‌منظور بررسی اثر مایه‌‌زنی بذر ریحان (Ocimum basilicum L.) با باکتری محرک رشد و شوری دوست هالوموناس و تعدیل اثرهای تنش شوری بر ویژگی‌‌های فیزیولوژیک و زیست‌شیمیایی این گیاه، پژوهشی در قالب طرح به‌طورکامل تصادفی و با چهار تکرار در آزمایشگاه بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در سال 1397 انجام شد. تیمارهای آزمایشی این پژوهش شامل؛  شاهد (Ctl)، شوری صفر و مایه‌زنی با باکتری هالوموناس(Ctl.H)، شوری 50 میلی‌‌مولار سدیم کلراید و تلقیح با باکتری هالوموناس (S1H)، شوری 100 میلی‌‌مولار سدیم کلرید و تلقیح با باکتری هالوموناس (S2H) و شوری 150 میلی‌‌مولار سدیم کلرید و تلقیح با باکتری هالوموناس (S3H) بودند. مشخص شد که کاربرد باکتری هالوموناس موجب افزایش میزان رنگدانه‌‌های فتوسنتزی (کلروفیل a با 16/30، کلروفیل b با 78/34 و کلروفیل کل با 98/29 درصد افزایش در تیمار S2H)، کارتنوئید (53/28 درصد در تیمار S2H)، میزان پرولین و پروتئین محلول به ترتیب (80/59 و 85/19 درصد در تیمار S2H)، فلاونوئید (92/90 درصد در تیمار S1H) و همچنین افزایش فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز (86/74 درصد در تیمار S3H) گیاه ریحان در سطوح مختلف شوری نسبت به شاهد گردید. به‌طور کلی، نتیجه‌های حاصل از آزمایش تلقیح بذر گیاه ریحان با باکتری هالوموناس منجر به افزایش شاخص‌‌های فیزیولوژیکی و زیست‌شیمیایی این گیاه در مقابله با تنش شوری شده و تحمل گیاه به این تنش زیستی را بهبود می‌‌بخشد.
 
واژه‌های کلیدی: باکتری‌‌های محرک‌‌ رشد گیاهی، رنگدانه‌‌های فتوسنتزی، پرولین، آنزیم‌های آنتی اکسیدانت
متن کامل [PDF 1029 kb]   (181 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1400/3/13 | پذیرش: 1400/5/6 | انتشار: 1401/4/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salimi A, Etemadi M, Eshghi S, Karami A, Mousavi S. Effect of Seed Inoculation with a Halophilic and Growth Promoting Bacterium on Physiological and Biochemical Properties of Purple Basil under Salinity Stress. IJHST 2022; 23 (1) :115-124
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-554-fa.html

سلیمی ارغوان، اعتمادی محمد، عشقی سعید، کرمی اکبر، موسوی ساسان. اثر مایه‌‌زنی بذر با یک باکتری شورپسند و محرک رشد بر ویژگی‌‌های فیزیولوژیک و زیست‌شیمیایی گیاه ریحان بنفش در شرایط تنش شوری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (1) :115-124

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-554-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 23، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645