[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 25، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) ::
جلد 25 شماره 3 صفحات 440-423 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه قابلیت انبارمانی و تحمل به تریپس سوخ برخی از نژادگان‌‌های پیاز در انبار کنترل نشده
عبدالستار دارابی
بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز،ایران
چکیده:   (731 مشاهده)
این پژوهش به مدت دو سال زراعی به منظور مطالعه کل هدر‌‌روی پس از برداشت سوخ نژادگان‌‌های پیاز در انبار کنترل نشده (فاقد سیستم‌‌های گرمایش سرمایش و تهویه) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان اجرا گردید. بذور در اواسط مهر ماه در خزانه کشت شدند. برداشت سوخ در زمان افتادگی 50 تا 80 درصد برگ‌‌ها و شروع خشک شدن آن‌‌ها صورت گرفت. برای انجام این پژوهش، از آزمایش اسپلیت فاکتوریل شامل 120 تیمار با  سه تکرار در قالب طرح بلوک‌‌‌‌های کامل تصادفی استفاده گردید. عامل اصلی زمان بررسی سوخ‌‌ها در شش سطح از یک ماه بعد از شروع انبارمانی و به فاصله یک ماه بود. دو محیط سم‌‌پاشی شده و سم‌‌پاشی نشده و 10 نژادگان‌ (جمعیت بهبود یافته پیاز بهبهان، محلی بهبهان، محلی پادوک، محلی رامهرمز، محلی سرکره برازجان، محلی قرمز ایرانشهر، محلی کمره‌‌ای خمین، محلی درچه اصفهان و ارقام پریماورا و تگزاس‌‌ارلی‌‌گرانو) به‌‌صورت فاکتوریل به‌‌عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. تریپس سبب افزایش درصد کاهش فیزیولوژیک وزن سوخ، خسارت پوسیدگی خاکستری و کل هدر‌‌روی گردید. در محیط سم پاشی نشده در مقایسه با محیط سم‌‌پاشی شده درصد خسارت لهیدگی سوخ  کاهش یافت. اختلاف درصد جوانه‌‌زنی سوخ در دو محیط سم‌‌پاشی شده و سم‌‌پاشی نشده معنی‌‌دار نبود. حداقل درصد کاهش فیزیولوژیک وزن سوخ و درصد خسارت بیماری پوسیدگی خاکستری در رقم پریماورا و توده محلی بهبهان مشاهده شد. توده محلی رامهرمز حداقل خسارت لهیدگی سوخ را به خود اختصاص داد. بیشترین جوانه‌‌زنی سوخ در توده محلی ایرانشهر مشاهده گردید. بر اساس نتایج این پژوهش بیشترین و کمترین قابلیت انبارمانی به‌‌ترتیب در رقم تگزاس‌‌ارلی‌‌گرانو و توده محلی درچه اصفهان مشاهده شد.
واژه‌های کلیدی: پوسیدگی خاکستری، توده محلی، جوانه‌‌زنی، کاهش فیزیولوژیک وزن، لهیدگی
متن کامل [PDF 488 kb]   (72 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1400/3/10 | پذیرش: 1401/9/13 | انتشار: 1403/2/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darabi A S. Bulb Storability and Thrips Tolerance of Some Onion Genotypes in Non-Controlled Storage. IJHST 2024; 25 (3) :423-440
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-552-fa.html

دارابی عبدالستار. مطالعه قابلیت انبارمانی و تحمل به تریپس سوخ برخی از نژادگان‌‌های پیاز در انبار کنترل نشده. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (3) :423-440

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-552-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710