پایههای درختان میوه برای تولید محصولی سالم و پربار اهمیت بسیار زیادی دارند و بدون داشتن پایه سازگار با شرایط فیزیکی و شیمیایی خاک و همچنین شرایط آب و هوایی نمیتوان به داشتن باغهایی با عمر طولانی و همچنین داشتن محصولی با کیفیت و کمیت مناسب امیدوار بود.پژوهش حاضر بهمنظور ارزیابی میزان اثربخشی جذب برگی عناصر غذایی بر طول عمر انبارمانی و طی سه ماه نگهداری در سردخانه با حفظ کیفیت میوه (کاهش عارضه لکه قهوهای) در رقمهای ویدوجا، اصفهان، بهتا و ارقام امید بخش‘NB2’ و‘KVD2’و در پیوند با پایههای ولیک (Crataegus spp.) و بذری "به" (Cydonia oblonga)در شرایط خاک سنگین آهکی انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که جذب برگی پایه ولیک در پیوند با ارقام /نژادگانهای امیدبخش "به" مورد مطالعه تحت شرایط خاک سنگین آهکی مطلوب و مناسبتر از پایههای بذری بود. تحمل ترکیب پیوندی ولیک/ ‘KVD2’ به شرایط خاک آهکی ( با حدود 28درصد کربنات کلسیم معادل خاک)، pH قلیایی با بافت لومی و با مقدار شوری 08/2 درصد نسبت به دیگر ارقام پیوندی بیشتر بود. در هیچ کدام از ارقام پیوندی مورد مطالعه نسبتهای مهم عناصر غذایی که بتواند بر کاهش عارضه لکه قهوهای و افزایش قدرت انبارمانی در سردخانه موثر واقع شود، مشاهده نگردید.
Mirabdulbaghi M, Akbari H, Abdollahi H. Effect of Leaf Nutrient Uptake on Fruit Quality and Shelf Life of Quince (Cydonia oblonga Mill.) Cultivars Grafted on Hawthorn (Crataegus spp.) Rootstock. IJHST 2022; 23 (2) :409-424 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-548-fa.html
میرعبدالباقی میترا، اکبری حسن، عبداللهی حمید. اثر جذب برگی عناصر غذایی بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه رقمهای "به" پیوندی روی پایه ولیک. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (2) :409-424