[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 23، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 23 شماره 2 صفحات 424-409 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر جذب برگی عناصر غذایی بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه رقم‌های "به" پیوندی روی پایه ولیک
میترا میرعبدالباقی ، حسن اکبری ، حمید عبداللهی
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (369 مشاهده)
پایه‌‌های درختان میوه برای تولید محصولی سالم و پربار اهمیت بسیار زیادی دارند و بدون داشتن پایه سازگار با شرایط فیزیکی و شیمیایی خاک و همچنین شرایط آب و هوایی نمی‌‌توان به داشتن باغ‌هایی با عمر طولانی و همچنین داشتن محصولی با کیفیت و کمیت مناسب امیدوار بود. پژوهش حاضر به‌‌منظور ارزیابی میزان اثربخشی جذب برگی عناصر غذایی بر طول عمر انبارمانی و طی سه ماه نگه‌داری در سردخانه با حفظ کیفیت میوه (کاهش عارضه لکه قهوه‌‌ای) در رقم‌های ویدوجا، اصفهان، به‌‌تا و ارقام امید بخشNB2  و KVD2و در پیوند با پایه‌‌های ولیک (Crataegus spp.) و بذری "به" (Cydonia oblonga)  در شرایط خاک سنگین آهکی انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که جذب برگی پایه ولیک در پیوند با ارقام /نژادگان‌‌‌های امیدبخش "به" مورد مطالعه تحت شرایط خاک سنگین آهکی مطلوب و مناسب‌‌تر از پایه‌‌های بذری بود. تحمل ترکیب پیوندی ولیک/ ‘KVD2’ به شرایط خاک آهکی ( با حدود 28درصد کربنات کلسیم معادل خاک)، pH قلیایی با بافت لومی و با مقدار شوری 08/2 درصد نسبت به دیگر ارقام پیوندی بیشتر بود. در هیچ کدام از ارقام پیوندی مورد مطالعه نسبت‌‌های مهم عناصر غذایی که بتواند بر کاهش عارضه لکه قهوه‌‌ای و افزایش قدرت انبارمانی در سردخانه موثر واقع شود، مشاهده نگردید.
 
واژه‌های کلیدی: همبستگی، انبارمانی، ترکیب پیوندی، واکاوی بافت‌‌های گیاهی
متن کامل [PDF 771 kb]   (83 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1400/2/26 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1401/9/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirabdulbaghi M, Akbari H, Abdollahi H. Effect of Leaf Nutrient Uptake on Fruit Quality and Shelf Life of Quince (Cydonia oblonga Mill.) Cultivars Grafted on Hawthorn (Crataegus spp.) Rootstock. IJHST 2022; 23 (2) :409-424
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-548-fa.html

میرعبدالباقی میترا، اکبری حسن، عبداللهی حمید. اثر جذب برگی عناصر غذایی بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه رقم‌های "به" پیوندی روی پایه ولیک. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (2) :409-424

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-548-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 23، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645