[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 22، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 382-371 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر کاربرد برگی نانو ذره‌های تیتانیوم دی اکسید بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط کم محلول‌‌دهی
پریسا صادقی ، حمید حسن پور
دانشگاه ارومیه
چکیده:   (426 مشاهده)
به‌‌منظور بررسی اثر نانوذره‌های تیتانیوم دی‌اکسید بر برخی از ویژگی‌های کمی و کیفی گیاه توت‌‌فرنگی رقم سابرینا، آزمایش گلخانه‌‌ای به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح به‌طور کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. بوته‌‌های توت‌‌فرنگی با نانوذره‌ها تیتانیوم دی اکسید (صفر، 6 و 12 میلی‌‌گرم در لیتر) در شرایط مقادیر متفاوت محلول غذایی (90، 110 و 130میلی‌‌لیتر) محلول‌‌پاشی گردیدند. در پایان دوره آزمایش، کلروفیل a وb  برگ، پی­اچ آب میوه، اسیدیته کل، مواد جامد محلول، کاروتنوئید، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه، وزن، طول و عرض میوه و عملکرد بوته مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجه‌ها نشان داد که برهمکنش تیمار کم محلول‌‌دهی و تیمار استفاده از نانو ذره‌ها تیتانیوم دی اکسید بر وزن‌‌ میوه، وزن تر و خشک ریشه و اندام هوایی و کلروفیل a و عملکرد معنی‌‌دار بود، به‌‌طوری‌‌که بیشترین میزان عملکرد، وزن میوه و وزن تر و خشک ریشه و اندام هوایی در تیمار 130 میلی‌‌لیتر محلول غذایی و غلظت 12 میلی‌‌گرم در لیتر نانو ذره‌ها تیتانیوم دی‌اکسید مشاهده گردید. همچنین، در ویژگی‌های طول و عرض میوه، پی­اچ آب میوه، اسیدیته کل، مواد جامد محلول، کلروفیل b و کاروتنوئید اثرهای اصلی تیمار کم محلول‌‌دهی و تیمار نانو ذره‌ها تیتانیوم دی اکسید معنی‌‌دار بود؛ به‌‌طوری‌‌که بیشترین میزان طول و عرض میوه، پی­اچ، مواد جامد محلول و کاروتنوئید در غلظت 12 میلی‌‌گرم در لیتر نانو ذره‌ها تیتانیوم دی اکسید مشاهده گردید و در فاکتور کم محلول‌‌دهی نیز بیشترین میزان این صفت‌ها در تیمار شاهد (محلول‌‌دهی کامل) مشاهده شد. به طور کلی نتیجه‌های حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که غلظت 12 میلی‌‌گرم در لیتر نانو ذره‌ها تیتانیوم دی اکسید بیشترین تاثیر را در افزایش عملکرد توت‌‌فرنگی رقم سابرینا در شرایط کم‌‌محلول دهی داشت.
واژه‌های کلیدی: تیتانیوم، میوه توتفرنگی، نانو ذره‌ها، عملکرد، هیدروپونیک
متن کامل [PDF 1277 kb]   (158 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1399/9/25 | پذیرش: 1399/12/29 | انتشار: 1400/12/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sadegi P, hassanpour H. Effect of Foliar Application of Nano-Tio2 on Some Quantitative and Qualitative Attributes of Strawberry Fruit (Fragaria× ananassa Duch.) cv. Sabrina Under Deficit Fertigation. IJHST 2021; 22 (3) :371-382
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-514-fa.html

صادقی پریسا، حسن پور حمید. تاثیر کاربرد برگی نانو ذره‌های تیتانیوم دی اکسید بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط کم محلول‌‌دهی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1400; 22 (3) :371-382

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-514-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645