[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 319
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 243 روز
..
:: جلد 22، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 312-301 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر سالیسیلیک اسید بر کاهش قهوه‌‌ای شدن و حفظ کیفیت گل شاخه بریده نرگس شیراز رقم ’شهلا‘
گلرخ حیدری کروش ، سمیه رستگار
دانشگاه هرمزگان
چکیده:   (537 مشاهده)
پژمردگی سریع و قهوه‌‌ای شدن گلبرگ‌‌های گل نرگس یکی از عوامل محدود‌‌کننده ماندگاری پس از برداشت آن می‌‌باشد. مطالعه حاضر به‌‌منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده نرگس رقم شهلا، به‌‌صورت فاکتوریل در قالب طرح به‌طور کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. گل­­های شاخه بریده نرگس به‌مدت 18 ساعت با سالیسیلیک اسید در دو سطح (1 و 2 میلی‌‌مولار) به‌صورت ضربانی (کوتاه مدت) تیمار شدند و سپس به ظرف‌های حاوی ساکارز 2 درصد منتقل شدند. محلول ساکارز 2 درصد و همچنین آب مقطر به‌عنوان شاهد در نظر گرفته شد. ویژگی‌‌های مختلف نمونه­ها در روزهای صفر، سه، شش و نه روز پس از برداشت مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتیجه‌های به‌دست آمده در پایان آزمایش، کمترین فعالیت آنزیم پلی‌‌فنول اکسیداز (PPO) و پراکسیداز (POD) و درصد قهوه‌‌ای شدن در تیمار 1 میلی‌‌مولار سالیسیلیک اسید در مقایسه با شاهد آب مقطر و شاهد ساکارز مشاهده شد. کمترین تغییرهای رنگ (ΔE) و بیشترین روشنایی رنگ گلبرگ‌‌ها (L*) و هم‌‌چنین بالاترین کیفیت گل و محتوی نسبی آب گلبرگ در این تیمار مشاهده شد.
واژه‌های کلیدی: پس از برداشت، آنزیم، ساکارز، رنگ
متن کامل [PDF 1994 kb]   (152 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1399/9/17 | پذیرش: 1399/11/21 | انتشار: 1400/12/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heidadi korosh G, Rastegar S. The Effect of Salicylic Acid on Reducing Browning and Maintaining the Quality of Narcissus tazetta L. ‘Shahla’ Cut Flowers. IJHST 2021; 22 (3) :301-312
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-513-fa.html

حیدری کروش گلرخ، رستگار سمیه. تأثیر سالیسیلیک اسید بر کاهش قهوه‌‌ای شدن و حفظ کیفیت گل شاخه بریده نرگس شیراز رقم ’شهلا‘. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1400; 22 (3) :301-312

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-513-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645