پژمردگی سریع و قهوهای شدن گلبرگهای گل نرگس یکی از عوامل محدودکننده ماندگاری پس از برداشت آن میباشد. مطالعه حاضر بهمنظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده نرگس رقم شهلا، بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بهطور کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد.گلهای شاخه بریدهنرگس بهمدت 18 ساعت با سالیسیلیک اسید در دو سطح (1 و 2 میلیمولار) بهصورت ضربانی (کوتاه مدت) تیمار شدند و سپس به ظرفهای حاوی ساکارز 2 درصد منتقل شدند. محلول ساکارز 2 درصد و همچنین آب مقطر بهعنوان شاهد در نظر گرفته شد.ویژگیهای مختلف نمونهها در روزهای صفر، سه، شش و نه روز پس از برداشت مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتیجههای بهدست آمده در پایان آزمایش، کمترین فعالیت آنزیم پلیفنول اکسیداز (PPO) و پراکسیداز (POD) و درصد قهوهای شدن در تیمار 1 میلیمولار سالیسیلیک اسید در مقایسه با شاهد آب مقطر و شاهد ساکارز مشاهده شد. کمترین تغییرهای رنگ (ΔE) و بیشترین روشنایی رنگ گلبرگها (L*) و همچنین بالاترین کیفیت گل و محتوی نسبی آب گلبرگ در این تیمارمشاهده شد.
Heidadi korosh G, Rastegar S. The Effect of Salicylic Acid on Reducing Browning and Maintaining the Quality of Narcissus tazetta L. ‘Shahla’ Cut Flowers. IJHST 2021; 22 (3) :301-312 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-513-fa.html
حیدری کروش گلرخ، رستگار سمیه. تأثیر سالیسیلیک اسید بر کاهش قهوهای شدن و حفظ کیفیت گل شاخه بریده نرگس شیراز رقم ’شهلا‘. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1400; 22 (3) :301-312