در پژوهش حاضر وضعیت باردهی و ویژگیهای کمی و کیفی میوه در شماری از رقمهای زردآلو در شرایط اقلیمی کرج مطالعه شدند. محدوده زمان گلدهی رقمها حدود یک هفته بود. میزان تندش دانهگرده (8/80-4/50 %)، طول مادگی (13/9-24/5 میلیمتر)، قطر تخمدان (83/1-96/0 میلیمتر)، دوقلویی مادگی (31-0 %)، درصد تشکیل میوه اولیه (8/38-3/0 %) و میوه نهایی (5/30-1/0 %) بهدست آمدند. محدوده زمان رسیدن میوهها 35 روز، طول دوره رشد میوه 67/118-67/86 روز و عملکرد رقمها 3/38-3 کیلوگرم در درخت ثبت شدند. میوههای ارقام شکل گرد و وزنی در حدود 8/51-5/24 گرم داشتند. در رقم آمنه دیزباد هسته درصد کمتری از وزن میوه (3/3 %) را تشکیل داده بود. زاویه هیو پوست میوه 5/99-1/85 درجه بهدست آمد. رقم شاهرودی بیشترین میزان مادههای جامد محلول کل (5/19 درجه بریکس) را داشت. میزان اسید قابل تیتر کمتر از 7/0 % و میزان پیاچ 9/5-6/4 بود. میزان ظرفیت آنتیاکسیدانی (53/28-53/22 %)، ویتامین C (53/20 – 37/6 میلیگرم بر 100 میلیلیتر عصاره میوه)، فنول کل (31/330-62/176 میلیگرم اسیدگالیک بر 100 گرم وزن تازه میوه) و فلاونویید کل (57/5 – 21/3 میلیگرم کوئرستین بر 100 گرم وزن تازه میوه) بهدست آمدند. رقمهای شاهرودی، آمنه دیزباد و رجبعلی در مقایسه با دیگر رقمهای مطالعه شده در شرایط کرج راندمان تولید بهتری را نشان دادند.
Ebadi M, Fatahi Moghaddam M R, Zamani Z. Study of Bearing Status and Fruit Quantity and Quality Traits in Some Apricot Cultivars in Karaj Condition. IJHST 2020; 21 (4) :471-482 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-462-fa.html
عبادی مریم، فتاحیمقدم محمدرضا، زمانی ذبیحاله. مطالعه وضعیت باردهی و ویژگیهای کمی و کیفی میوه برخی از رقمهای زردآلو در شرایط آب و هوایی کرج. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (4) :471-482