[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 22، شماره 1 - ( بهار 1400 ) ::
جلد 22 شماره 1 صفحات 54-41 برگشت به فهرست نسخه ها
ویژگی‌های فیزیکی-‌شیمیایی و حسی و ترکیب‌های زیست‌فعال نارنگی خرم در زمان برداشت و درطول انبارداری به عنوان یک رقم معرفی شده جدید
جواد فتاحی مقدم ، سیده الهام سیدقاسمی ، حسین طاهری ، کاظم نجفی
تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (1596 مشاهده)
در این پژوهش با هدف ارزیابی نهایی جهت معرفی رقم، از میوه‌‌ی نارنگی خرم (Citrus reticulata ‘Clementine’ × C. sinensis ‘Hamlin’) بهعنوان رقم جدید و میوه‌ درخت نارنگی کلمانتین (Citrus reticulata ‘Clementine’) به‌عنوان شاهد استفاده شد. میوه‌ها در زمان برداشت، روزهای 20 و 40 در سردخانه طی دو سال ارزیابی شدند. نتیجه‌ها نشان داد اندازه و وزن میوه خرم کم‌تر از کلمانتین بود. نارنگی خرم کروی‌تر و با پوست‌گیری آسان تا متوسط بود. کاهش وزن نارنگی خرم کم‌تر از کلمانتین بود. شاخص‌های روشنایی، قرمز-سبز، زرد-قهوه‌ای، زاویه‌رنگ و رنگ پوست در هر دو رقم طی نگهداری تغییر معناداری نداشت. میزان ماده‌های جامد‌ محلول و اسیدیته در نارنگی خرم بالاتر از شاهد بود. درصد آب‌میوه خرم (45/48 %) بالاتر از کلمانتین (12/40 %) بود. بالاترین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی را گوشت نارنگی خرم با مقدار 29/34 % در روز 20 انبارداری داشت. میزان فنول پوست نارنگی خرم در زمان برداشت و پایان نگهداری کم‌تر از شاهد بود. میزان ویتامین C هر دو رقم تغییر معناداری نداشت. ویژگی‌‌های طعم، شیرینی، ظاهرپسندی پوست و گوشت و پذیرش کلی میوه در خرم غالب بود. در مجموع رقم خرم مناسب تازه‌خوری، با قابلیت نگهداری متوسط، طعم مطلوب، درصد آب بالا و با ارزش غذایی مناسب است.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، سردخانه، رقم جدید، کیفیت میوه
متن کامل [PDF 459 kb]   (328 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1399/3/10 | پذیرش: 1399/7/12 | انتشار: 1400/2/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatahi Moghadam J, Seyedeh Elham Seyedghasemi E E, Taheri H, Najafi K. Physicochemical and Sensory Characteristics and Bioactive Compounds of Khoram Mandarin at Harvest Time and During Storage as a Newly Introduced Cultivar. IJHST 2021; 22 (1) :41-54
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-458-fa.html

فتاحی مقدم جواد، سیدقاسمی سیده الهام، طاهری حسین، نجفی کاظم. ویژگی‌های فیزیکی-‌شیمیایی و حسی و ترکیب‌های زیست‌فعال نارنگی خرم در زمان برداشت و درطول انبارداری به عنوان یک رقم معرفی شده جدید. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1400; 22 (1) :41-54

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-458-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 1 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710