[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 335
نرخ پذیرش: 66.2
نرخ رد: 33.8
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 255 روز
..
:: جلد 22، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 264-253 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر کاربرد برگی نیتروژن، آهن و روی پیش از انگیزش گل بر عملکرد و کیفیت میوه لیموشیرین
سید عبدالحسین محمدی جهرمی ، عبدالحسین ابوطالبی جهرمی ، وحید عبدوسی ، علیرضا طلایی
دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (1312 مشاهده)
در این پژوهش تأثیر عنصرهای نیتروژن، آهن و روی بر افزایش کمی و کیفی میوه درختان لیموشیرین 6 ساله پیوندی روی پایه مکزیکن‌لایم در باغ پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی جهرم مورد ارزیابی قرار گرفت. محلول‌پاشی برگی عنصرهای نیتروژن، روی و آهن (به‌ترتیب از منابع اوره، سولفات روی و سولفات آهن) با غلظت‌های صفر، 3 و 5 گرم در لیتر، هر یک به‌ تنهایی و در ترکیب با هم، در مهرماه سال 1396 پیش از مرحله گل‌‌انگیزی روی درختان هدف انجام شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 27 تیمار و سه تکرار و هر تکرار شامل یک درخت لیموشیرین در دو قسمت باغ به‌صورت جداگانه به عنوان گروه‌هایA  و B (هر گروه شامل 81 درخت) انجام شد. بر اساس نتیجه‌ها، مقادیر مختلف نیتروژن، آهن و روی به‌صورت ساده و ترکیبی بر همه ویژگی‌های کمی و کیفی میوه لیموشیرین در سطح 5 درصد اثر معنی‌داری داشتند. اثر مکان تنها بر ویژگی‌های اسید کل، ویتامین C و درصد آب میوه معنی‌‌دار بود. بیش‌‌ترین میانگین وزن میوه (228 گرم) و عملکرد تک‌درخت (313 کیلوگرم) از کاربرد ترکیبی عنصرهای نیتروژن، آهن و روی در بالاترین غلظت (5 گرم در لیتر) به‌دست آمد. بالاترین میزان ماده‌های جامد محلول و اسید کل (به ترتیب 62/10 درصد و 208/0 میلی‌گرم در لیتر) در استفاده از تیمار آهن 5 گرم در لیتر در نبود نیتروژن و روی و بیشترین میزان ویتامین C با استفاده از تیمار ترکیبی نیتروژن و آهن 3 در هزار و روی 5 در هزار به مقدار 93/56 میلی‌‌گرم در 100 سی‌‌سی آب میوه مشاهده شد.
واژه‌های کلیدی: اوره، عملکرد، عنصرهای کم‌‌مصرف، گل‌انگیزی، مرکبات
متن کامل [PDF 355 kb]   (704 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1399/2/31 | پذیرش: 1399/10/18 | انتشار: 1400/9/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi Jahromi S A, Aboutalebi Jahromi A, Abdossi V, Talaee A R. Effect of Foliar Application of Nitrogen, Iron and Zinc Before Flower Induction on the Yeld and Quality of Sweet Lime (Citrus limettioides Tan.) Fruits. IJHST 2021; 22 (3) :253-264
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-453-fa.html

محمدی جهرمی سید عبدالحسین، ابوطالبی جهرمی عبدالحسین، عبدوسی وحید، طلایی علیرضا. تأثیر کاربرد برگی نیتروژن، آهن و روی پیش از انگیزش گل بر عملکرد و کیفیت میوه لیموشیرین. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1400; 22 (3) :253-264

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-453-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4660