در این پژوهش، تاثیر غلظتهای مختلف هیدروژنسیانامید (صفر، 3، 4، 5 و 6 درصد) طی 5 هفته پیش از شکوفایی طبیعی جوانهها بر گلدهی و کیفیت میوههای کیوی رقم هایوارد بررسی شد. نتیجهها نشان داد که هیدروژنسیانامید باعث تسریع در شکوفایی جوانهها (9 روز)، یکنواختی در باز شدن و کوتاه کردن دوره شکوفایی (9 روز) در مقایسه با شاهد شد. غلظتهای 4، 5 و 3 درصد هیدروژنسیانامید به ترتیب 74/67، 9/65 و 73/63 درصد شکوفایی جوانهها را در مقایسه با شاهد (58 درصد) نشان دادند. تاکهایکیوی که با هیدروژنسیانامید 3 و 4 درصد تیمار شدند بهترتیب 11/2 و 55/1 شاهگل به ازای هر جوانه زمستانه در مقایسه با شاهد (1) داشتند. بالاترین عملکرد میوه با 5، 3 و 4 درصد هیدورژنسیانامید بهترتیب با 103، 99 و 90 کیلوگرم به ازای هر تاک بهدست آمد و کمترین میزان آن بهترتیب در شاهد و تیمار 6 درصد با 51 و 63 کیلوگرم مشاهده شد. میانگین وزن میوههای تاکهای تیمارشده با هیدروژنسیانامید 134-111 گرم در مقایسه با شاهد (100 گرم) بود. میوههای تیمار شده با 6، 5 و 4 درصد به طور معنیداری وزن میوه بالاتری در مقایسه با شاهد و تیمار 3 درصد داشتند. محتوای مادههای جامد محلول، درصد ماده خشک و سفتی بافت میوهها تفاوت معنیداری بین تیمار هیدروژنسیانامید و شاهد نداشت. در مجموع، نتیجهها نشان داد کاربرد هیدروژنسیانامید بهویژه، غلظت 3 درصد، ضمن یکنواختی در باز شدن جوانهها، باعث افزایش عملکرد میوه از راه افزایش تعداد شاه گل در جوانه زمستانه شد، بدون آنکه تاثیر منفی بر کیفیت درونی میوهها داشته باشد.
Hovida M, Ghasemnezhad M, Kholghi Eshkelak A. Effect of Hydrogen Cyanamide on Flowering, Yeild and Fruit Quality of Actinidia deliciosa cv. Hayward Kiwifruit in The East of Guilan Provinve. IJHST 2020; 21 (4) :449-460 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-448-fa.html
هویدا مریم، قاسم نژاد محمود، خلقی اشکلک علی. اثر هیدروژن سیانامید بر گلدهی، عملکرد و کیفیت میوه کیوی رقم هایوارد در شرق استان گیلان. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (4) :449-460