[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 318
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 21، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 460-449 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر هیدروژن سیانامید بر گلدهی، عملکرد و کیفیت میوه کیوی رقم هایوارد در شرق استان گیلان
مریم هویدا ، محمود قاسم نژاد ، علی خلقی اشکلک
دانشگاه گیلان
چکیده:   (1124 مشاهده)
در این پژوهش، تاثیر غلظت‌‌های مختلف هیدروژن‌‌سیانامید (صفر، 3، 4، 5 و 6 درصد) طی 5 هفته پیش از شکوفایی طبیعی جوانه‌‌ها بر گلدهی و کیفیت میوه‌‌های کیوی رقم هایوارد بررسی شد. نتیجه‌ها نشان داد که هیدروژن‌‌سیانامید باعث تسریع در شکوفایی جوانه‌‌ها (9 روز)، یکنواختی در باز شدن و کوتاه کردن دوره شکوفایی (9 روز) در مقایسه با شاهد شد. غلظت‌‌های 4، 5 و 3 درصد هیدروژن‌‌سیانامید به ترتیب 74/67، 9/65 و 73/63 درصد شکوفایی جوانه‌‌ها را در مقایسه با شاهد (58 درصد) نشان دادند. تاک‌‌های ‌‌کیوی که با هیدروژن‌‌سیانامید 3 و 4 درصد تیمار شدند به‌ترتیب 11/2 و 55/1 شاه‌‌گل به ازای هر جوانه زمستانه در مقایسه با شاهد (1) داشتند. بالاترین عملکرد میوه با 5، 3 و 4 درصد هیدورژن‌‌سیانامید به‌ترتیب با 103، 99 و 90 کیلوگرم به ازای هر تاک به‌دست آمد و کمترین میزان آن به‌ترتیب در شاهد و تیمار 6 درصد با 51 و 63 کیلوگرم مشاهده شد. میانگین وزن میوه‌‌های تاک‌‌های تیمارشده با هیدروژن‌سیانامید 134-111 گرم در مقایسه با شاهد (100 گرم) بود. میوه‌‌های تیمار ‌‌شده با 6، 5 و 4 درصد به طور معنی‌‌داری ‌‌وزن میوه بالاتری در مقایسه با شاهد و تیمار 3 درصد داشتند. محتوای ماده‌های‌‌ جامد ‌‌محلول، درصد ماده خشک و سفتی بافت میوه‌‌ها تفاوت معنی‌‌داری بین تیمار هیدروژن‌‌سیانامید و شاهد نداشت. در مجموع، نتیجه‌ها نشان داد کاربرد هیدروژن‌‌سیانامید به‌ویژه، غلظت 3 درصد، ضمن یکنواختی در باز شدن جوانه‌‌ها، باعث افزایش عملکرد میوه از راه افزایش تعداد شاه گل در جوانه زمستانه شد، بدون آنکه تاثیر منفی بر کیفیت درونی میوه‌‌ها داشته باشد.
 
واژه‌های کلیدی: خفتگی، تنظیم‌‌کننده‌‌های رشد، گلدهی، شکوفایی جوانه‌‌ها، میوه‌‌های ‌‌صادراتی
متن کامل [PDF 342 kb]   (638 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1399/2/10 | پذیرش: 1399/6/6 | انتشار: 1399/9/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hovida M, Ghasemnezhad M, Kholghi Eshkelak A. Effect of Hydrogen Cyanamide on Flowering, Yeild and Fruit Quality of Actinidia deliciosa cv. Hayward Kiwifruit in The East of Guilan Provinve. IJHST 2020; 21 (4) :449-460
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-448-fa.html

هویدا مریم، قاسم نژاد محمود، خلقی اشکلک علی. اثر هیدروژن سیانامید بر گلدهی، عملکرد و کیفیت میوه کیوی رقم هایوارد در شرق استان گیلان. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (4) :449-460

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-448-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645