[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 346
نرخ پذیرش: 66.5
نرخ رد: 33.5
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 24، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 274-259 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر غرقابی بر فیزیولوژی و بیان ژن آکواپورین یک (PIP1) در فلفل
زینب معصومی ، مریم حقیقی
دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (447 مشاهده)
تنش غرقابی باعث کمبود اکسیژن و اختلال در فعالیت ریشه می شود که بخشی از این اختلال به اثرات احتمالی آکواپورین‌ها مربوط است. آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با تیمارهای شامل گیاه تحت تنش غرقابی دارای آکواپورین فعال و گیاه تحت تنش غرقابی که فعالیت آکواپورین آن متوقف شده بود و گیاه شاهد بدون تنش در دو زمان کوتاه مدت 48 ساعت و بلندمدت 10روز انجام شد. با از بین رفتن فعالیت آکواپورین وزن تر و خشک شاخساره و ریشه کاهش یافت و مدت زمان تنش اثری بر آن نداشت. پتانسیل آب برگ و ریشه در تنش غرقابی بدون آکواپورین منفی‌‌تر از حالت غرقابی و شاهد بود و پتانسیل آب ریشه در تنش غرقابی بلندمدت منفی‌‌تر از تنش کوتاه مدت آن بود. محتوای اسیدآبسیزیک در تنش غرقابی افزایش یافت به طوری که در حضور آکواپورین در مدت طولانی باعث افزایش اسیدآبسیزیک و در عدم حضور آکواپورین در مدت کوتاه افزایش یافت. بیان ژن آکواپورین ریشه و برگ در تنش غرقابی و عدم حضور آکواپورین در بلند مدت افزایش و در کوتاه مدت کاهش یافت. به طور کلی شاخص آنتی‌‌اکسیدان بیشتر تحت تاثیر مدت زمان تنش قرار گرفت. میزان پتاسیم و اسیدآبسیزیک گیاه در عدم حضور آکواپورین افزایش یافت تا با بستن روزنه محتوای آب گیاه را حفظ کند از طرفی کاروتنوئید به عنوان پیش‌‌ساز تولید اسیدآبسیزیک نیز افزایش یافت. به طور کلی به نظر می‌‌رسد حضور آکواپورین‌‌های ریشه در حفظ تعادل آب در فلفل در شرایط غرقابی نقش مهمی ایفا می‌‌کند.
 
واژه‌های کلیدی: آبسیزیک اسید، بیان ژنPIP، پتانسیل آب، روابط آبی، وضعیت روزنه
متن کامل [PDF 795 kb]   (168 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1399/1/30 | پذیرش: 1401/11/8 | انتشار: 1402/9/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Masoumi Z, Haghighi M. Effect of Flooding on Physiology and Expression of Aquapurin 1 (PIP1) Gene in Pepper. IJHST 2023; 24 (2) :259-274
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-444-fa.html

معصومی زینب، حقیقی مریم. تاثیر غرقابی بر فیزیولوژی و بیان ژن آکواپورین یک (PIP1) در فلفل. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (2) :259-274

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-444-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4700