[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 21، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 342-331 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرهای محلول‌‌پاشی برگی گاما آمینوبوتیریک ‌‌اسید (GABA) بر ویژگی‌های زیست شیمیایی و فیزیولوژیک‌‌ انگور در تنش ‌‌سرما
بهاره قربانی ، حمید حسن پور ، مراد جعفری
دانشگاه ارومیه
چکیده:   (1238 مشاهده)
تنش‌‌ سرما، از مهم‌‌‌‌ترین علل کاهش تولید محصول‌‌‌‌های کشاورزی بوده و همه ساله خسارت‌های زیادی به همراه دارد. به ‌‌منظور بررسی اثر محلول‌‌‌‌پاشی گاما آمینوبوتیریک ‌‌اسید (GABA) روی ویژگی‌های فیزیولوژیک و زیست‌‌شیمیایی و بهبود تحمل به‌‌ سرمای دو رقم انگور (بیدانه ‌‌سفید و حسینی)، پژوهشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در دانشگاه ارومیه انجام شد. در این آزمایش در مرحله 10 تا 15 برگی، GABA در چهار غلظت صفر (شاهد)، 15، 30 و 60 میلی‌‌‌‌مولار روی دو رقم بیدانه ‌‌‌‌سفید و حسینی محلول‌‌‌‌پاشی شد. سپس نهال‌‌‌های تیمارشده در اتاقک ‌‌رشد با دمای 4 درجه سلسیوس قرار گرفتند و در پنج نوبت سرمادهی (صفر، 3، 6 ، 12 و 24 ساعت) شدند. نتایج نشان داد که  GABAبا غلظت 60 میلی‌‌‌‌مولار، 24 ساعت پس از اعمال تنش در مقایسه با دیگر تیمارها در هر دو رقم بیشترین اثر مثبت را در مقابله با اثر‌‌های سوء سرما داشت. همچنین، بیشترین میزان کربوهیدرات ‌‌‌‌محلول، فنول‌‌کل، محتوای پرولین و نیز کمترین میزان پراکسیداسیون ‌‌لیپید غشاء پس از 12 و 24 ساعت رویارویی با تنش‌‌سرما و در رقم حسینی ثبت گردید. استفاده از این ترکیب باعث افزایش پیام‌‌‌دهی گیاه شده و با حذف رادیکال‌‌های آزاد مانع از بروز خسارت‌‌های سنگین در طول تنش می‌‌‌‌گردد.
واژه‌های کلیدی: آنزیم‌‌‌‌های‌‌ آنتی‌‌‌‌اکسیدانی، پراکسیداسیون ‌‌لیپیدی، پرولین، محلول‌‌‌‌پاشی برگی
متن کامل [PDF 423 kb]   (223 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش های محیطی
دریافت: 1399/1/27 | پذیرش: 1399/4/9 | انتشار: 1399/7/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ghorbani B, Hassanpour H, Jafari M. Effects of Gamma Aminobutyric Acid (GABA) Foliar Application on Biochemical and Physiological Properties of Grapevine under Cold Stress. IJHST 2020; 21 (3) :331-342
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-442-fa.html

قربانی بهاره، حسن پور حمید، جعفری مراد. اثرهای محلول‌‌پاشی برگی گاما آمینوبوتیریک ‌‌اسید (GABA) بر ویژگی‌های زیست شیمیایی و فیزیولوژیک‌‌ انگور در تنش ‌‌سرما. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (3) :331-342

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-442-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645