[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 21، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 21 شماره 2 صفحات 182-171 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرهای تیمارهای دمایی بر کنترل شپشه ‌دندانه‌دار و ویژگی‌های کمی و کیفی خرمای زاهدی
محمود ایزدی ، محمد تقی فصیحی
سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (1096 مشاهده)
     آفت‌های انباری از دشواری‌های عمده در مسیر تولید تا بسته‏بندی و عرضه‏ خرما به بازار می‏باشند که باعث کاهش کیفیت خرما در مرحله پس از برداشت می‏شوند. این پژوهش بهمنظور بررسی اثر تیمارهای دمایی در کنترل آفت‌ انباری شپشه‏‏دندانه‏دار خرما به‏صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح به‏طور کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. فاکتور اول مراحل زیستی آفت شپشه‏دندانه‏دار شامل لارو، شفیره و حشره کامل و فاکتور دوم تیمارهای دمایی شامل صفر، 45، 50، 55 و 60 درجه سلسیوس بود. افزون بر تاثیر دما در مرگ و میر آفت انباری اثر آن بر کیفیت و کمیت خرما نیز بررسی شد. ویژگی‌های جدا شدن پوست، کل ماده‌های جامد محلول، درصد رطوبت میوه، pH میوه، میزان فسادپذیری و کاهش وزن میوه اندازه‏گیری شد. نتیجه‌ها با نرم افزار MSTAT-C   تجزیه و میانگین‏ها با آزمون دانکن مقایسه شد. نتیجه‌ها نشان داد که دمای 55 درجه سلسیوس باعث مرگ و میر 100 % در مراحل لارو، شفیره و حشره کامل شپشه‏دندانه‏دار گردید. تیمارهای دمایی باعث کاهش وزن میوه شد و با افزایش دما از 45  به 60 درجه سلسیوس میزان کاهش در وزن میوه بیشتر شد. هم‌چنین رطوبت میوه زیر تاثیر تیمار دمایی قرار گرفت، اما تا تیمار 50 درجه سلسیوس اختلاف معنی‏دار با شاهد نشان نداد. تیمارهای دمایی بر کل ماده‌های جامد محلول، pH و فسادپذیری میوه بی‌تأثیر بود و میزان جدا شدن پوست را کاهش داد.
 
واژه‌های کلیدی: خرما، فسادپذیری، آفت‌های انباری، شپشه‌دندانه‌دار، دما
متن کامل [PDF 301 kb]   (569 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1398/11/1 | پذیرش: 1399/4/18 | انتشار: 1399/4/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Izadi M, Fasihi M T. Effects of Thermal Treatments on Control of Sawtoothed Grain Beetle and Quantity and Quality Characteristics of Date Palm (Phoenix dactylifera cv. Zahedi). IJHST 2020; 21 (2) :171-182
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-426-fa.html

ایزدی محمود، فصیحی محمد تقی. اثرهای تیمارهای دمایی بر کنترل شپشه ‌دندانه‌دار و ویژگی‌های کمی و کیفی خرمای زاهدی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (2) :171-182

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-426-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645