[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 21، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 258-247 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر عصاره جلبک دریایی بر رشد و شاخص‌های فیزیولوژیک گوجه فرنگی در شرایط تنش خشکی
افسانه محکمی ، مازیار حبیبی پیرکوهی ، امیرغفار شهریاری ، محمد حامد قدوم پاریزی پور
دانشگاه باهنر
چکیده:   (2354 مشاهده)
گوجه‌فرنگی از مهمترین محصول‌های غذایی و اقتصادی در ایران و سراسر جهان است. گوجه‌فرنگی برای رشد کافی به مقدار زیادی آب نیاز دارد و به‌شدت زیر تاثیر تنش خشکی قرار می‌گیرد. با توجه به وجود گزارش‌هایی مبنی بر تاثیر مثبت عصاره جلبک‌های دریایی بر افزایش مقاومت گیاهان به تنش‌های نازیوا، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تاثیر عصاره جلبک دریایی Sargassum angustifolium بر رشد و شاخص‌های فیزیولوژیک گوجه فرنگی در شرایط تنش خشکی انجام شد. این پژوهش به‌صورت فاکتوریل شامل دو فاکتور، عصاره جلبک در سه سطح (صفر، 5/0 و 1 گرم در لیتر) و تنش خشکی در سه سطح (نرمال یا عدم تنش، FC=60% و FC=40%) با سه تکرار انجام شد. بر اساس نتیجه‌های به‌دست آمده مشخص شد که تیمار عصاره جلبک دریایی به شکل معنی‌داری باعث افزایش ارتفاع گیاه، میزان کلروفیل،  ترکیب‌های فنولی، محتوای لیکوپن، میزان پرولین، بهبود قابلیت زدودن گونه‌های اکسیژن فعال و افزایش سطح فعالیت سوپراکسید دیسموتاز در گیاه گوجه فرنگی شد.. بهترین نتیجه‌ها مربوط به ویژگی‌های ریخت‌شناسی و فیزویولوژیک در تیمار یک گرم بر لیتر عصاره جلبک دریایی به دست آمد.
واژه‌های کلیدی: پرولین، ترکیب‌های فنولی، فعالیت آنتی اکسیدانی، لیکوپن
متن کامل [PDF 306 kb]   (919 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش های محیطی
دریافت: 1398/10/30 | پذیرش: 1399/2/22 | انتشار: 1399/7/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohkami A, Habibi M, Shahriari A G, Ghodum parizi pour M H. The Effect of Seaweed Extract (Sargassum angustifolium L.) on Growth and Physiological Indices of Tomato under Drought Stress Conditions. IJHST 2020; 21 (3) :247-258
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-425-fa.html

محکمی افسانه، حبیبی پیرکوهی مازیار، شهریاری امیرغفار، قدوم پاریزی پور محمد حامد. تاثیر عصاره جلبک دریایی بر رشد و شاخص‌های فیزیولوژیک گوجه فرنگی در شرایط تنش خشکی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (3) :247-258

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-425-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710