گوجهفرنگی از مهمترین محصولهای غذایی و اقتصادی در ایران و سراسر جهان است. گوجهفرنگی برای رشد کافی به مقدار زیادی آب نیاز دارد و بهشدت زیر تاثیر تنش خشکی قرار میگیرد. با توجه به وجود گزارشهایی مبنی بر تاثیر مثبت عصاره جلبکهای دریایی بر افزایش مقاومت گیاهان به تنشهای نازیوا، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تاثیر عصاره جلبک دریایی Sargassumangustifolium بر رشد و شاخصهای فیزیولوژیک گوجه فرنگی در شرایط تنش خشکی انجام شد. این پژوهش بهصورت فاکتوریل شامل دو فاکتور، عصاره جلبک در سه سطح (صفر، 5/0 و 1 گرم در لیتر) و تنش خشکی در سه سطح (نرمال یا عدم تنش، FC=60% و FC=40%) با سه تکرار انجام شد. بر اساس نتیجههای بهدست آمده مشخص شد که تیمار عصاره جلبک دریایی به شکل معنیداری باعث افزایش ارتفاع گیاه، میزان کلروفیل، ترکیبهای فنولی، محتوای لیکوپن، میزان پرولین، بهبود قابلیت زدودن گونههای اکسیژن فعال و افزایش سطح فعالیت سوپراکسید دیسموتاز در گیاه گوجه فرنگی شد.. بهترین نتیجهها مربوط به ویژگیهای ریختشناسی و فیزویولوژیک در تیمار یک گرم بر لیتر عصاره جلبک دریایی به دست آمد.
Mohkami A, Habibi M, Shahriari A G, Ghodum parizi pour M H. The Effect of Seaweed Extract (Sargassum angustifolium L.) on Growth and Physiological Indices of Tomato under Drought Stress Conditions. IJHST 2020; 21 (3) :247-258 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-425-fa.html
محکمی افسانه، حبیبی پیرکوهی مازیار، شهریاری امیرغفار، قدوم پاریزی پور محمد حامد. تاثیر عصاره جلبک دریایی بر رشد و شاخصهای فیزیولوژیک گوجه فرنگی در شرایط تنش خشکی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (3) :247-258