[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 66
نرخ رد: 34
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 21، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 438-429 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر هیومیک اسید‌ بر برخی ویژگی‌های ریخت‌شناسی و زیست‌شیمیایی و غلظت عنصرهای غذایی آلوئه ‌ورا در تنش شوری
صدیقه صفرزاده شیرازی ، صبا کاویان ، حسین غلامی
بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
چکیده:   (1003 مشاهده)
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر هیومیک ‌اسید و شوری بر رشد، ترکیب شیمیایی و برخی ویژگی‌‌های زیست‌شیمیایی گیاه آلوئه ‌‌ورا انجام شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح به‌طور کامل تصادفی و در سه تکرار در شرایط گلخانه‌‌ انجام شد. تیمارها شامل سه سطح شوری (صفر، 60 و 120 میلی‌مولار) از منبع کلرید سدیم و سه سطح هیومیک اسید (صفر، 150 و 300 میلی‌گرم در لیتر) بود. برخی ویژگی‌‌های گیاه مانند ارتفاع، طول ریشه، وزن خشک برگ و ریشه، مقدار کلروفیل کل، قدرت مهارکنندگی رادیکال‌‌های آزاد و غلظت برخی عنصرها اندازه‌‌گیری شد. نتیجه‌ها نشان داد که کاربرد 120 میلی‌مولار شوری سبب کاهش معنی‌‌دار میانگین ارتفاع گیاه (7%)، طول ریشه (47%)، وزن خشک برگ و ریشه (26، 50 %)، کلروفیل کل (45%)، غلظت فسفر و پتاسیم در برگ (15 و 23%) و سبب افزایش معنی‌‌دار قدرت مهارکنندگی رادیکال‌های آزاد (20%) و سدیم برگ (113%) شد. کاربرد 300 میلی‌گرم در لیتر هیومیک ‌اسید سبب افزایش معنی‌دار 5، 18، 20، 17 و 29 درصدی میانگین ارتفاع، وزن خشک و طول ریشه، قدرت مهار رادیکال‌های آزاد و کلروفیل کل شد. برهمکنش شوری و هیومیک ‌اسید بر کل ویژگی‌های اندازه‌گیری شده معنی‌‌دار نبود.
واژه‌های کلیدی: هیومیک ‌اسید، شوری، قدرت مهارکنندگی رادیکال‌های آزاد (DPPH)، کلروفیل کل، غلظت عنصرها
متن کامل [PDF 302 kb]   (188 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش های محیطی
دریافت: 1398/7/13 | پذیرش: 1399/6/6 | انتشار: 1399/9/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safarzadeh Shirazi S, Kavyan S, Gholami H. Effect of Humic Acid on Some Morphological and Biochemical Properties and Nutrients Concentration of Aloe vera under Salinity Stress. IJHST 2020; 21 (4) :429-438
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-397-fa.html

صفرزاده شیرازی صدیقه، کاویان صبا، غلامی حسین. اثر هیومیک اسید‌ بر برخی ویژگی‌های ریخت‌شناسی و زیست‌شیمیایی و غلظت عنصرهای غذایی آلوئه ‌ورا در تنش شوری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (4) :429-438

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-397-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645