پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر هیومیک اسید و شوری بر رشد، ترکیب شیمیایی و برخی ویژگیهای زیستشیمیایی گیاه آلوئه ورا انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بهطور کامل تصادفی و در سه تکرار در شرایط گلخانه انجام شد. تیمارها شامل سه سطح شوری (صفر، 60 و 120 میلیمولار) از منبع کلرید سدیم و سه سطح هیومیک اسید (صفر، 150 و 300 میلیگرم در لیتر) بود. برخی ویژگیهای گیاه مانند ارتفاع،طول ریشه، وزن خشک برگ و ریشه، مقدار کلروفیل کل، قدرت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد و غلظت برخی عنصرها اندازهگیری شد. نتیجهها نشان داد که کاربرد 120 میلیمولار شوری سبب کاهش معنیدار میانگین ارتفاع گیاه (7%)، طول ریشه (47%)، وزن خشک برگ و ریشه (26، 50 %)، کلروفیل کل (45%)، غلظت فسفر و پتاسیم در برگ (15 و 23%) و سبب افزایش معنیدار قدرت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد (20%) و سدیم برگ (113%) شد. کاربرد 300 میلیگرم در لیتر هیومیک اسیدسبب افزایش معنیدار 5، 18، 20، 17 و 29 درصدی میانگین ارتفاع، وزن خشک و طول ریشه، قدرت مهار رادیکالهای آزاد و کلروفیل کلشد. برهمکنش شوری و هیومیک اسید بر کل ویژگیهای اندازهگیری شده معنیدار نبود.
Safarzadeh Shirazi S, Kavyan S, Gholami H. Effect of Humic Acid on Some Morphological and Biochemical Properties and Nutrients Concentration of Aloe vera under Salinity Stress. IJHST 2020; 21 (4) :429-438 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-397-fa.html
صفرزاده شیرازی صدیقه، کاویان صبا، غلامی حسین. اثر هیومیک اسید بر برخی ویژگیهای ریختشناسی و زیستشیمیایی و غلظت عنصرهای غذایی آلوئه ورا در تنش شوری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (4) :429-438