این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر تلفیقی پوشش خوراکی آلژینات سدیم با اسکوربیک اسید بر ماندگاری میوه توتفرنگی نگهداری شده در دمای 1±4 درجه سلسیوس انجام گرفت. تیمارها شامل شاهد (آب مقطر)، اسکوربیک اسید (1%) با آلژینات سدیم (1، 2، و 3%) و مدت زمان انبارمانی (7 و 14 روز) با 4 تکرار بودند. در طول انبارمانی، شاخصهای درخشندگی، کروما، میزان سفتی، اسید کل، ویتامین C، فنول، فعالیت پاداکسندگی و آنتوسیانین کاهش یافت، ولی کاربرد پوشش، سبب حفظ این شاخصها گردید بهطوری که در بین تیمارهای این آزمایش تیمار تلفیقی آلژیناتسدیم دو درصد با اسکوربیک اسید، تأثیر بیشتری در حفظ این ویژگیها داشت. با گذشت زمان انبارمانی، فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز (50%)، کاهش وزن (8/2%) و pH(%33) افزایش یافت. کاربرد پوشش خوراکی آلژینات سدیم دو درصد به همراه اسکوربیک اسید تا 14 روز سبب حفظ سطوح پایینترpH و فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز شد و کاهش وزن را کنترل نمود.
nazoori F, poraziz S, mirdehghan S H, esmailizadeh M. Study on Combined Treatment of Sodium Alginate with Ascorbic Acid on Shelf Life of Strawberry Fruit. IJHST 2020; 21 (3) :319-330 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-388-fa.html
ناظوری فاطمه، پورعزیز سولماز، میردهقان سیدحسین، اسماعیلی زاده مجید. بررسی اثرهای تیمار تلفیقی آلژینات سدیم با اسکوربیک اسید بر ماندگاری میوه توتفرنگی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (3) :319-330