[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 21، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 21 شماره 2 صفحات 160-149 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پیش تیمارهای جیبرلیک ‌اسید و انجماد بر برخی ویژگی‌های تنژگی بذر دو گونه بادام وحشی در شرایط درون و برون شیشه‌ای
مهری اسدی ، اختر شکافنده
دانشگاه شیراز
چکیده:   (1463 مشاهده)
 به‌منظور ارزیﺎﺑﯽ اﺛﺮ ﭘﯿﺶ ﺗﯿﻤﺎر جیبرلیک ‌اسید (GA3) و انجماد ﺑﺮ تنژگی ﺑﺬر و رﺷﺪ گونه‌‌های بادام‌‌ کوهی و ارژن، سه آزمایش در شرایط درون و برون شیشه‌‌ای3 انجام شد. در آزمایش اول، اثر سطح‌های مختلف GA3 (صفر، 50، 100 و 150 میلی‌‌گرم بر لیتر) و زمان‌‌های 12 و 24 ساعت خیسندگی بر تنژگی بذر گونه‌‌های بادام  کوهی و ارژن مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش دوم و سوم به ترتیب اثر دماهای مختلف 18 و 16- درجه سلسیوس  بر تنژگی ﺑﺬر و رﺷﺪ آنها در محیط خاک و محیط کشت موراشیگی و اسکوگ (MS) بررسی شد. نتیجه‌ها ﻧﺸﺎن داد، درﺻﺪ و ﺳﺮﻋﺖ تنژگی بذر به‌طور ﻣﻌﻨﯽداری ﺑﺎ ﮐﺎرﺑﺮد GA3 و دمای انجماد ﻧﺴﺒﺖ به شاهد اﻓﺰایﺶ یﺎﻓﺖ. بیشترین طول شاخساره و طول ریشه در گونه بادام  کوهی در تیمار 150 میلی‌‌گرم بر لیتر GA3 و بازه‌‌ زمانی به ترتیب 24 و 12 ساعت خیسندگی در GA3 به‌‌دست آمد. در شرایط انجماد و در محیط خاک اگرچه بالاترین درصد تنژگی (92) مربوط به گونه بادام  کوهی بود، اما با دیگر تیمارها  اختلاف معنی‌‌داری نداشت. طول شاخساره هر دو گونه  در پیش تیمار انجماد افزایش یافت، اما میزان این افزایش در شرایط درون شیشه‌ای معنی‌‌دار نبود.  بنابراین می توان از تیمار انجماد در شرایط خاک برای تولید پایه‌های بذری بادام  کوهی و ارژن در خزانه با مدت زمان کوتاه‌تر و هزینه کم‌تر نسبت به روش‌های دیگر استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: ارژن، بادام کوهی، جیبرلیک ‌اسید، انجماد، تنژگی، In vitro
متن کامل [PDF 384 kb]   (698 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1398/4/22 | پذیرش: 1399/3/9 | انتشار: 1399/4/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi M, Shekafandeh A. Effect of Pre-treatments of Gibberellic Acid and Freezing on some Seed Germination Traits of Two Wild Almond Species under in vitro and in vivo Conditions. IJHST 2020; 21 (2) :149-160
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-380-fa.html

اسدی مهری، شکافنده اختر. تأثیر پیش تیمارهای جیبرلیک ‌اسید و انجماد بر برخی ویژگی‌های تنژگی بذر دو گونه بادام وحشی در شرایط درون و برون شیشه‌ای. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (2) :149-160

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-380-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645