بهمنظور بررسی اثر محلولپاشی نانوکلات کلسیم و پتاسیم بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه انار رقم زردانار، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1397 در بخش سیدان- فاروق انجام شد. تیمارها شامل شاهد،نانوکلات کلسیم (با غلظتهای 5/2 و 5گرم در لیتر) و نانوکلات پتاسیم (غلظتهای 2 و 4 گرم در لیتر)بود. 45روز بعد از تمام گل و همچنین 30 و 14روز پیش از برداشت محلولپاشی انجام شد و بهمدت 5/1 و 3 ماه در انبار سرد نگهداری شدند. پیش از انبارمانی و پس از انبارمانی، ویژگی های کمی و کیفی بررسی شدند. تیمارهای نانوکلات کلسیم و پتاسیم در مقایسه با شاهد سبب افزایش وزن کل آریل، کمتر شدن کاهش از دست دادن وزن و شاخص قهوهای شدن پوست میوه در طی انبارمانی شدند. در طی انبارمانی بالاترین مقدار مادههای جامد محلول و کمترین میزان اسیدیته در تیمار نانوکلات کلسیم مشاهده شد. نانوکلات کلسیم و نانوکلات پتاسیم سبب افزایش روشنایی و مقدار کروما در پوست میوه شدند. مشخص شد که محلولپاشی با نانوکلات کلسیم در مقایسه با نانوکلات پتاسیم میتواند در بهبود و حفظ بسیاری از ویژگیهای کمی و کیفی میوه انار در طول دوره انبارمانی تاثیر معنیداری داشته باشد.
Rahemi M, Zare M, Raoufi A. Foliar Application of Calcium and Potassium Nano- Chelatedes on Some Quantitative and Qualitative Characteristics of Punica granatum L. cv. Zardanar During Cold Storage. IJHST 2020; 21 (4) :369-382 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-362-fa.html
راحمی مجید، زارع مریم، رئوفی احمد. اثر کاربرد برگی نانوکلاتهای کلسیم و پتاسیم بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی انار رقم زردانار در انبار سرد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (4) :369-382