[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 318
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 21، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 382-369 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کاربرد برگی نانوکلات‌‌‌‌های کلسیم و پتاسیم بر برخی ویژگی‌‌‌های کمی و کیفی انار رقم زردانار در انبار سرد
مجید راحمی ، مریم زارع ، احمد رئوفی
دانشگاه شیراز
چکیده:   (1142 مشاهده)
به‌منظور بررسی اثر محلول‌پاشی نانوکلات کلسیم و پتاسیم بر ویژگی‌‌‌های کمی و کیفی میوه انار رقم زردانار، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌‌‌‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1397 در بخش سیدان- فاروق انجام شد. تیمار‌‌‌‌ها شامل شاهد، نانوکلات کلسیم (با غلظت‌‌های 5/2 و 5 گرم در لیتر) و نانوکلات پتاسیم (غلظت‌‌ها‌‌ی 2 و 4 گرم‌‌ در لیتر) بود. 45 روز بعد از تمام گل و همچنین 30 و 14روز پیش از برداشت محلول‌پاشی انجام شد و به‌مدت 5/1 و 3 ماه در انبار سرد نگهداری شدند. پیش از انبارمانی و پس از انبارمانی، ویژگی های کمی و کیفی بررسی شدند. تیمار‌‌های نانوکلات کلسیم و پتاسیم در مقایسه با شاهد سبب افزایش وزن کل آریل، کمتر شدن کاهش از دست دادن وزن و شاخص قهوه‌‌ای شدن پوست میوه در طی انبارمانی شدند. در طی انبارمانی بالاترین مقدار ماده‌‌‌های جامد محلول و کمترین میزان اسیدیته در تیمار نانوکلات کلسیم مشاهده شد. نانوکلات کلسیم و نانوکلات پتاسیم سبب افزایش روشنایی و مقدار کروما در پوست میوه شدند. مشخص شد که محلول‌پاشی با نانوکلات کلسیم در مقایسه با نانوکلات پتاسیم می‌‌‌‌تواند در بهبود و حفظ بسیاری از ویژگی‌های کمی و کیفی میوه انار در طول دوره انبارمانی تاثیر معنی‌‌‌‌داری داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: انبار سرد، شاخص قهوه‌‌ای شدن، کاهش وزن، ماده‌‌‌های جامد محلول و محلول‌پاشی
متن کامل [PDF 331 kb]   (534 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1398/2/21 | پذیرش: 1399/5/3 | انتشار: 1399/9/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahemi M, Zare M, Raoufi A. Foliar Application of Calcium and Potassium Nano- Chelatedes on Some Quantitative and Qualitative Characteristics of Punica granatum L. cv. Zardanar During Cold Storage. IJHST 2020; 21 (4) :369-382
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-362-fa.html

راحمی مجید، زارع مریم، رئوفی احمد. اثر کاربرد برگی نانوکلات‌‌‌‌های کلسیم و پتاسیم بر برخی ویژگی‌‌‌های کمی و کیفی انار رقم زردانار در انبار سرد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (4) :369-382

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-362-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645