[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 319
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 243 روز
..
:: جلد 21، شماره 1 - ( 1-1399 ) ::
جلد 21 شماره 1 صفحات 84-75 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر محلول پاشی بُر در زمان‌‌‌های مختلف بر گلدهی و تشکیل میوه سه رقم زیتون
بهاره رحمانی ، محمود قاسم نژاد ، رضا فتوحی قزوینی ، اکبر فرقانی
دانشگاه گیلان
چکیده:   (1015 مشاهده)
کمبود بُر می‌‌‌‌تواند عامل محدودکننده تشکیل گل و میوه در برخی از باغ‌‌‌‌های زیتون باشد. زمان مناسب محلول‌‌‌‌پاشی با این عنصر در مناطق کشت و در رقم‌‌‌های مختلف نیاز به بررسی بیشتر دارد. در این پژوهش تاثیر محلول‌‌‌‌پاشی با غلظت بهینه بُر 350 میلی‌‌گرم بر لیتر در مراحل فنولوژیکی شامل: بعد از برداشت میوه در پاییز (مرحله اول)، تمایزیابی جوانه گل در زمستان (مرحله دوم)، زمان شکوفایی گل در بهار (مرحله سوم)، به‌طور مجزا یا در ترکیب مراحل با یکدیگر، بر گلدهی و تشکیل میوه رقم‌‌‌های زیتون بلیدی، میشن و کرونایکی بررسی شد. ویژگی‌‌‌های شمار گل‌‌آذین، شمار کل گل، درصد گل کامل، درصد گل ناقص، تشکیل میوه نهایی، تندش دانه‌‌گرده و محتوای بُر برگ و گل‌‌‌‌آذین ارزیابی شدند. محلول‌‌پاشی با بُر، تندش دانه گرده را در هر سه رقم زیتون نسبت به شاهد افزایش داد. محلول‌‌‌‌پاشی در مرحله اول و مرحله اول با دوم سبب افزایش شمار گل‌‌‌‌آذین و کل گل در رقم کرونایکی و در ترکیب هر سه مرحله باعث افزایش شمار این ویژگی‌‌‌های در رقم میشن شد. رقم بلیدی در محلول‌‌پاشی مرحله دوم و ترکیب مرحله دوم با سوم و رقم کرونایکی در مرحله سوم دارای بیشترین درصد گل کامل بودند. بیشترین درصد تشکیل میوه در ترکیب مراحل اول با سوم و دوم با سوم در رقم کرونایکی و در ترکیب هر سه مرحله در رقم میشن مشاهده شد. محلول‌‌پاشی در ترکیب مرحله دوم با سوم سبب افزایش محتوای بُر برگ و گل‌‌آذین در هر سه رقم گردید.
واژه‌های کلیدی: زیتون، تندش دانه گرده، گل‌‌آذین، بُر، تشکیل میوه
متن کامل [PDF 295 kb]   (485 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1398/2/15 | پذیرش: 1398/9/4 | انتشار: 1399/4/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmani B, Ghasemnezhad M, Fotouhi Ghazvini R, Forghani A. Effect of Foliar Boron Spray at Different Times on Flowering and Fruit-set of Three Olive (Olea europaea L.) Cultivars. IJHST 2020; 21 (1) :75-84
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-360-fa.html

رحمانی بهاره، قاسم نژاد محمود، فتوحی قزوینی رضا، فرقانی اکبر. اثر محلول پاشی بُر در زمان‌‌‌های مختلف بر گلدهی و تشکیل میوه سه رقم زیتون. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (1) :75-84

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-360-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 1 - ( 1-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645