[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 337
نرخ پذیرش: 66.4
نرخ رد: 33.6
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 254 روز
..
:: جلد 22، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 22 شماره 2 صفحات 226-213 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر گلایسین‌‌بتائین و سالیسیلیک اسید بر تبادل‌های گازی، ویژگی‌‌های فتوسنتزی، عنصرهای پر‌مصرف، ترکیب‌های برگ و ویژگی‌های میوه سه رقم زیتون
مهدی شجاعی ، منصور غلامی ، مهدی طاهری
دانشگاه بوعلی سینا
چکیده:   (596 مشاهده)
در سال‌‌های اخیر مصرف زیتون به‌طور پیوسته افزایش یافته است. به‌دلیل افزایش تقاضا، توجه به کیفیت، اهمیت بالایی پیدا کرده است، به نحوی که پژوهشگران به روش‌‌های مختلف به‌دنبال حفظ و بهبود کیفیت محصول این گیاه هستند. این آزمایش با هدف بررسی تاثیر گلایسین‌‌بتائین و سالیسیلیک اسید بر ویژگی‌‌های فتوسنتزی، عناصر پرمصرف، ترکیب‌های برگ و ویژگی‌‌های میوه سه رقم زیتون در قالب آزمایش فاکتوریل با سه فاکتور گلایسین‌‌بتائین (آب شهری (لوله کشی شده)، 10 و 20 میلی‌‌مولار) و سالیسیلیک اسید (آب شهری، 3 و 6 میلی‌‌مولار) و رقم (آربکین، کرونائیکی و کنسروالیا) طراحی و اجرا شد. طی این پژوهش ویژگی‌‌های گل، گل‌‌آذین، درصد تشکیل میوه‌‌ اولیه و نهایی، ویژگی‌‌های میوه، ترکیب‌های برگ، فتوسنتز، تعرق، کلروفیل و تبادل‌های گازی مورد سنجش قرار گرفتند. بررسی اثر گلایسین‌‌بتائین، سالیسیلیک اسید و رقم بر عنصرها و ترکیب­های برگ مشخص شد تاثیر تیمارها بر ویژگی‌‌های برگ معنی‌‌دار بود به نحوی که بیشترین مقدار فنول کل در رقم کرونائیکی و تیمار 10 میلی‌‌مولار گلایسین‌‌بتائین و 3 میلی‌‌مولار سالیسیلیک اسید مشاهده شد. در بررسی تاثیر تیمارها بر فتوسنتز، تعرق، کلروفیل و تبادل‌ گازی برگ‌ها مشخص شد تیمار 20 میلی‌‌مولار گلایسین‌‌بتائین بدون حضور سالیسیلیک اسید و ترکیب تیماری 10 میلی‌‌مولار گلایسین‌‌بتائین به همراه 6 میلی‌‌مولار سالیسیلیک اسید اثر مثبت بر فتوسنتز و کارایی مصرف آب داشتند. در نهایت، این پژوهش اثرگذاری افزایشی گلایسین‌‌بتائین و سالیسیلیک اسید بر شاخص‌هایی چون فنول برگ، فتوسنتز و کارایی مصرف آب را در شرایط بدون تنش تایید کرد.
واژه‌های کلیدی: زیتون، فتوسنتز، کارایی‌‌مصرف‌‌آب، کلروفیل و پرولین
متن کامل [PDF 1088 kb]   (221 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1397/12/28 | پذیرش: 1399/11/2 | انتشار: 1400/12/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shojaei M, Gholami M, Taheri M. The Effect of Glycine Betain and Salicylic Acid on Gas Exchanges, Photosynthetic Characteristics, Macro Elements, Compounds in Leaf and Fruit Characteristics of Three Olive Cultivars. IJHST 2021; 22 (2) :213-226
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-349-fa.html

شجاعی مهدی، غلامی منصور، طاهری مهدی. تاثیر گلایسین‌‌بتائین و سالیسیلیک اسید بر تبادل‌های گازی، ویژگی‌‌های فتوسنتزی، عنصرهای پر‌مصرف، ترکیب‌های برگ و ویژگی‌های میوه سه رقم زیتون. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1400; 22 (2) :213-226

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-349-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4660