[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 319
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 243 روز
..
:: جلد 21، شماره 1 - ( 1-1399 ) ::
جلد 21 شماره 1 صفحات 40-23 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه ترکیب‌های فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی هفت گونه پونه‌سا کشت شده در مشهد
فاطمه زهرا امیرمحمدی ، مجید عزیزی ، سید حسن نعمتی
دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (879 مشاهده)
در پژوهش حاضر ترکیب‌های فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی هفت گونه پونه‌سا شامل Nepeta teucriifolia subsp. teucriifolia، N. assurgens، N. glomerulosa، N. cataria، N. binaloudensis، N. racemosa var. crassifolia و N. kotschyi کشت شده در هوای آزاد بررسی شد. این پژوهش در باغ پژوهشی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار صورت گرفت. محتوای ایریدوئید کل، فلاونوئید، فنول‌ کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی با استفاده از روش اسپکتروفتومتری اندازه‌گیری شد. تجزیه اسانس با استفاده از دستگاه GC/MS انجام شد. نتیجه‌ها نشان داد در بین گونه‌‌های بررسی شده، میزان فنول کل از دامنه 47/186 تا 25/464 (میلی‌گرم گالیک‌اسید در 100 گرم وزن خشک) متغیر بود. گونه N. teucriifolia subsp. teucriifolia با مقدار 20/142 و گونه N. glomerulosa با مقدار 08/43 (میلی‌گرم معادل کوئرستین در 100 گرم وزن خشک گیاه) به‌ترتیب بیشترین و کمترین محتوای ترکیب‌های فلاونوئیدی را داشتند. فعالیت آنتی‌اکسیدانی (IC50)  در گونه‌های بررسی شده  از دامنه 117 تا 33/287  (میکروگرم در هر میلی‌لیتر عصاره) در روش  DPPH و 67/66 تا 09/81 (میلی‌مول آهن) در روش FRAP به‌دست آمد. بیشترین و کمترین درصد اسانس  (74/0 و 06/0 درصد حجمی- وزنی) به‌ترتیب از گونه‌های N. assurgens و N. teucriifolia subsp. teucriifolia به‌دست آمد. براساس نتیجه‌های به‌دست آمده از این پژوهش و براساس ترکیب‌های اصلی شناسایی شده در اسانس، گونه‌های مورد بررسی در سه گروه: گونه‌های دارای ترکیب‌های غالب هومولن و کاریوفیلن (N. teucriifolia subsp. Teucriifolia،  N. glomerulosa)، گونه‌های دارای ترکیب غالب، 8،1- سینئول و ایزومرهای نپتالاکتون (N. assurgens، N.binaloudensis Jamzad) و گروه آخر شامل N. kotschyi،  N. cataria،  N. racemosa var.crassifolia، دارای ترکیب اصلی نپتالاکتون، تقسیم‌بندی شد.

واژه‌های کلیدی: Nepeta، نپتالاکتون، FRAP، DPPH، فنول، فلاونوئید
متن کامل [PDF 445 kb]   (660 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی
دریافت: 1397/12/18 | پذیرش: 1398/7/28 | انتشار: 1399/4/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amirmohammadi F, Azizi M, Nemati S H. Comparison of Phytochemical Composition and Antioxidant Activity of Seven Nepeta species Cultivated in Mashhad. IJHST 2020; 21 (1) :23-40
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-346-fa.html

امیرمحمدی فاطمه زهرا، عزیزی مجید، نعمتی سید حسن. مقایسه ترکیب‌های فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی هفت گونه پونه‌سا کشت شده در مشهد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (1) :23-40

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-346-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 1 - ( 1-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645