[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 21، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 298-289 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه توانایی بازیابی ویژگی‌های فیزیولوژیک فلفل تند و فلفل دلمه‌ای پس از تنش دمای بالا
محمد معتمدی، مریم حقیقی
دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (1343 مشاهده)
 توان بازیابی و جبران اثرهای تنش در گیاهان مختلف متفاوت است و براین اساس گیاهان متحمل‌تر توان بازیابی سریع‌تر و بهتری پس از دوران تنش دارند. این پژوهش جهت بررسی توان بازیابی دو گونه فلفل (تند و دلمه‌ای) زیر تنش دمای بالا (C° 40) به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح به‌طورکامل تصادفی در شرایط گلخانه‌ای در دو مرحله رشد (رویشی و زایشی) با سه تکرار انجام شد. با افزایش دما پرولین، مالون‌‌دی‌‌آلدهید، آنتی‌اکسیدان، فنول، نشت یونی و پراکسیدهیدروژن در هر دو مرحله رویشی و زایشی نسبت به دمای بهینه در فلفل دلمه‌ای و تند افزایش یافت. میزان پرولین و فنول در مرحله زایشی کمتر از رویشی بود. بیشترین میزان پرولین، آنتی‌اکسیدان و فنول در فلفل دلمه‌ای و بیشترین میزان مالون‌‌دی‌‌آلدهید، پراکسیدهیدروژن و نشت یونی در فلفل تند در دمای بالا دیده شد. مقایسه ویژگی‌های اندازه‌گیری شده در هر دو مرحله رشدی نشان داد مرحله رشد رویشی نسبت به دمای بالا تحمل بیشتری دارد و ویژگی‌های مثبت شامل میزان آنتی‌اکسیدان، فنول و پرولین در زمان بازیابی در حد بالاتری باقی ماندند. فلفل دلمه‌ای نسبت به فلفل تند از راه کاهش تخریب غشاء و بالا ماندن میزان آنتی‌اکسیدان، فنول و پرولین اثرهای مخرب تنش کوتاه‌مدت گرما را جبران کرد.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، تنش گرمایی، پراکسیدهیدروژن، مرحله رشد
متن کامل [PDF 252 kb]   (309 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش های محیطی
دریافت: 1397/10/17 | پذیرش: 1399/3/17 | انتشار: 1399/7/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighi M. Comparing the Ability to Recover Physiological Traits of Hot Pepper and Sweet Pepper Following High Temperature Stress. IJHST 2020; 21 (3) :289-298
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-327-fa.html

معتمدی محمد، حقیقی مریم. مقایسه توانایی بازیابی ویژگی‌های فیزیولوژیک فلفل تند و فلفل دلمه‌ای پس از تنش دمای بالا. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (3) :289-298

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-327-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710