[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 20، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 466-457 برگشت به فهرست نسخه ها
درجه‌بندی مغز گردو بر اساس رنگ با استفاده از ترکیب ماشین بینایی و شبکه عصبی مصنوعی
مهدی کسرایی ، علیرضا خوشرو ، محمد حاجی زاده
دانشگاه یاسوج
چکیده:   (1853 مشاهده)

 در این پژوهش به‌منظور درجه‌‌بندی رنگی مغز گردو نژادگان بوانات طبق استاندارد بین‌‌المللی به چهار درجه خیلی ‌‌ روشن، روشن، روشن ‌‌ کهربایی و کهربایی، 159 مغز گردو انتخاب و از هر یک جداگانه تصویربرداری شد. در مرحله پردازش تصویر، با استفاده از فیلتر لاپلاسین ‌‌ گوسی زمینه جداسازی شد و 12 ویژگی رنگی شامل میانگین و انحراف معیار رنگ‌های قرمز، سبز و آبی و هم‌چنین میانگین و انحراف معیار اصل رنگ، درجه اشباع و شدت رنگ استخراج شد. به‌منظور رتبه‌‌بندی ویژگی‌‌ها از شاخص میانگین مربعات همبستگی کانونی استفاده شد که بر این اساس میانگین شدت رنگ بیشترین تأثیر را در مدل رتبه‌‌بندی داشت و پس از آن میانگین اشباع و واریانس شدت رنگ مهم‌ترین ویژگی‌‌ها در مدل رتبه‌‌بندی بودند. با توجه به مدل رتبه‌‌بندی ویژگی‌‌ها، شبکه‌‌های عصبی با ورودی‌‌های متفاوت از یک تا 12 ورودی طراحی شد. با استفاده از 9 ویژگی مهم‌‌تر به‌عنوان ورودی شبکه عصبی، بالاترین دقت درجه‌‌بندی برابر با 8/95% در ساختار بهینه 4-20-9 به‌دست آمد که دقت درجه‌‌بندی برای مغز گردو با درجه خیلی روشن 100%، درجه روشن 31/92%، درجه روشن کهربایی 91/90% و درجه کهربایی 100% بود. نتیجه‌ این پژوهش نشان‌‌دهنده توانایی بالای ماشین بینایی در ترکیب با شبکه عصبی برای درجه‌‌بندی مغز گردو بر اساس رنگ می‌‌باشد.
واژه‌های کلیدی: پردازش تصویر، پرسپترون چند لایه، رتبه‌بندی ویژگی‌ها، فیلتر لاپلاسین‌ گوسی
متن کامل [PDF 487 kb]   (842 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1397/9/25 | پذیرش: 1398/7/1 | انتشار: 1399/4/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kasraei M, Khoshroo A, Hajizadeh M. Color Grading of Walnut Kernel Using Combination of Machine Vision and Artificial Neural Networks. IJHST 2019; 20 (4) :457-466
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-322-fa.html

کسرایی مهدی، خوشرو علیرضا، حاجی زاده محمد. درجه‌بندی مغز گردو بر اساس رنگ با استفاده از ترکیب ماشین بینایی و شبکه عصبی مصنوعی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (4) :457-466

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-322-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710