[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 20، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 20 شماره 1 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پایه‌ بر پاسخ‌های فیزیولوژیک و زیست‌شمیایی انگور رقم شاهرودی در شرایط تنش شوری و بیکربنات
حمیدرضا طحانیان ، علی عبادی ، علیرضا سلامی
دانشگاه تهران
چکیده:   (2940 مشاهده)
هم‌زمانی تنش شوری و غالبیت خاک‌های آهکی در مناطق گرم و خشک ایران باعث بروز تنش شوری قلیایی در تاکستان‌ها شده است. در این بررسی اثرهای تنش شوری و بیکربنات بر رقم حساس شاهرودی پیوند شده روی پایه‌های 140Ru، عسگری و یاقوتی در مقایسه با شاهرودی پیوند نشده، از نظر واکنش‌های فتوسنتزی و تغییر غلظت عنصرها، مورد ارزیابی قرار گرفتند. تنش شوری در دو سطح صفر و 50 میلی‌مولار کلرید سدیم و تنش بیکربنات در دو سطح صفر و پنج میلی‌مولار بیکربنات پتاسیم اعمال گردید. نتیجه‌های حاصل از این پژوهش تأثیر هر یک از این سه عامل بر فعالیت آنزیم کاتالاز و سرعت تعرق و سطح ویژه برگ را نشان داد. تنش شوری سبب کاهش 36 درصدی مقدار آهن کل و تنش شور-قلیا موجب کاهش 25 درصدی فتوسنتز خالص برگ شد. در شرایط شور-قلیا بیشترین مقدار کلر و سدیم جذب شده به‌ترتیب به مقدار 60 و 77%(نسبت به شاهرودی پیوند نشده) از پایه عسگری به‌دست آمد. نتیجه‌های این پژوهش وجود اختلاف بین نژادگان‌‌های مختلف انگور وینیفرا  (Vitis vinifera) را از نظر واکنش به تنش شوری و بیکربنات تأیید کرد. بر مبنای این بررسی رقم عسگری گزینه مناسبی به‌عنوان پایه رقم شاهرودی در خاک‌های آهکی و شور است.
 
واژه‌های کلیدی: انگور عسگری، آهن کل، آهک، تنش شور-قلیا، کاتالاز
متن کامل [PDF 406 kb]   (1244 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1397/8/23 | پذیرش: 1398/2/29 | انتشار: 1398/4/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tahanian H R, Ebadi A, Salami A R. Effect of Rootstocks on Physiological and Biochemical Responses of Vitis vinifera ‘Shahroudi’ to Salinity and Bicarbonate Stress Conditions. IJHST 2019; 20 (1) :1-10
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-314-fa.html

طحانیان حمیدرضا، عبادی علی، سلامی علیرضا. اثر پایه‌ بر پاسخ‌های فیزیولوژیک و زیست‌شمیایی انگور رقم شاهرودی در شرایط تنش شوری و بیکربنات. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (1) :1-10

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-314-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710