[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 319
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 243 روز
..
:: جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 508-497 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر دوره‌های مختلف چینه ‌‌سرمایی بر شکستن خفتگی بذر کیوی‌ رقم‌ هایوارد
ابراهیم عابدی قشلاقی
بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.
چکیده:   (2192 مشاهده)
     کیوی‌ یک تاک چوبی با رشد زیاد و خزان‌دار است که می‌تواند به چندین روش افزایش یابد. با این وجود، گیاهچه‌ها دارای سیستم ریشه‌دهی قوی و گسترده‌تری از قلمه‌ها هستند. هدف از انجام این پژوهش دستیابی به یک روش ساده و عملی برای کشاورزان برای افزایش درصد تنژگی بذرهای کیوی‌‌ رقم هایوارد بود. این پژوهش با پنج تیمار چینه ‌‌سرمایی (2، 3، 4، 5 و 6 هفته) در دمای 4 درجه سلسیوس با سه تکرار در پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری واقع در شهرستان رامسر انجام گرفت. نتیجه‌ها نشان داد که ویژگی‌های رویشی گیاهچه‌ها مانند طول ساقه‌چه، طول گیاهچه و هم‌چنین تعداد گیاهچه‌ها با یک برگ حقیقی در بین تیمارهای چینه ‌‌سرمایی اختلاف معنی‌داری داشت. در آزمایش تترازولیوم میانگین درصد بذرهای زنده 22/72% محاسبه شد. در تیمار بدون چینه ‌‌سرمایی هیچ بذری تا پایان آزمایش نتنژید، اما بذرهایی که چینه ‌‌سرمایی دریافت کردند بین 00/16 تا 78/39% در تیمارهای مختلف تنژگی نشان دادند. بیش‌ترین سرعت تنژگی (67/%2)، شاخص تنژگی بذر (96/18)، شاخص بنیه بذر (52/1935)، میانگین تنژگی روزانه (17/1 بذر در روز) و ارزش تنژگی (58/1) و ارزش بیشینه (13/1) در تیمار 4 هفته چینه ‌‌سرمایی مشاهده شد. بنابراین، بذرهای کیوی هایوارد برای شکستن خفتگی و رسیدن به بیشینه تنژگی به 4 هفته چینه ‌‌سرمایی نیاز دارند.
واژه‌های کلیدی: بذر، تنژگی، دما، گیاهچه، هایوارد
متن کامل [PDF 253 kb]   (1468 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1397/6/14 | پذیرش: 1397/9/17 | انتشار: 1398/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abedi Gheshlaghi E. Effect of Different Cold Stratification Periods on Breakdown of Hayward Kiwifruit Seed Dormancy. IJHST 2018; 19 (4) :497-508
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-295-fa.html

عابدی قشلاقی ابراهیم. اثر دوره‌های مختلف چینه ‌‌سرمایی بر شکستن خفتگی بذر کیوی‌ رقم‌ هایوارد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (4) :497-508

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-295-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645