[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 444-433 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرهای کاربرد پیش از برداشت سالیسیلیک‌اسید و جیبرلیک‌اسید بر ویژگی‌‌های کیفی و عمر پس از برداشت میوه نارنگی کینو
سمیه رستگار ، ابراهیم پیشوایی ، فریبا ابراهیمی
دانشگاه هرمزگان
چکیده:   (2843 مشاهده)
کینو یکی از مهمترین رقم‌های نارنگی است که در کشور ما از اهمیت اقتصادی خاصی برخوردار می‌باشد. در این پژوهش، تاثیر محلول‌‌پاشی پیش ‌‌از برداشت سالیسیلیک‌اسید (1 و 2 میلی‌‌مولار) و جیبرلیک‌اسید (50 و 100 میلی‌‌گرم در لیتر) بر کیفیت انبارمانی میوه نارنگی کینو بررسی شد. آزمایش به ‌‌صورت فاکتوریل در قالب طرح  بلوک‌‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1396 اجرا شد. بدین منظور درختان 6  ساله نارنگی در دو مرحله قبل از برداشت (سبز بالغ و درحال تغییر رنگ) محلول‌‌پاشی و در انتهای آذر برداشت و به‌مدت 60  روز در دمای 5 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85% نگهداری شدند. بر اساس نتیجه‌های به‌دست آمده در پایان انبارمانی کمترین مقدار اسید قابل تیتر در غلظت 50 میلی‌‌گرم در لیتر جیبرلیک‌اسید در ترکیب با 1 میلی‌‌مولار سالیسیلیک‌اسید مشاهده شد. بیشترین و کمترین مقدار قند به‌ترتیب در میوه‌‌های شاهد و 50 میلی‌‌گرم در لیتر جیبرلیک‌اسید به همراه 1 میلیمولار سالیسیلیک‌اسید مشاهده شد. همه تیمارها به جز سالیسیلیک‌اسید 2 میلی‌‌مولار، نقش موثری در جلوگیری از کاهش وزن میوه نشان دادند. تیمار جیبرلیک‌اسید نقش موثری در حفظ اسکوربیک‌اﺳﻴﺪ میوه نشان داد. بیشترین مقدار L* (روشنایی) در تیمار جیبرلیک‌اسید 50 میلی‌‌گرم در لیتر به همراه سالیسیلیک‌اسید 1 میلی‌‌مولار مشاهده شد. بالاترین مقدار a* (قرمزی) (9/21) در سالیسیلیک‌اسید 2 میلی‌‌مولار مشاهده شد. در نهایت بر اساس شاخص‌‌های ارزیابی شده، تیمار جیبرلیک‌اسید 50 میلی‌‌گرم در لیتر به همراه سالیسیلیک‌اسید 1 میلی‌‌مولار به‌عنوان بهترین تیمار معرفی می‌‌گردد.


 
واژه‌های کلیدی: تنظیم کننده رشد گیاهی، عمر انباری، کیفیت، نارنگی
متن کامل [PDF 240 kb]   (1212 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1397/5/17 | پذیرش: 1398/2/29 | انتشار: 1398/3/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rastegar S, Pishvaei E, ebrahimi F. Effects of Preharvest Application of Salicylic acid and Gibberellic acid on Qualitative Characteristics and Postharvest Life of Kinnow Mandarin. IJHST 2018; 19 (4) :433-444
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-289-fa.html

رستگار سمیه، پیشوایی ابراهیم، ابراهیمی فریبا. اثرهای کاربرد پیش از برداشت سالیسیلیک‌اسید و جیبرلیک‌اسید بر ویژگی‌‌های کیفی و عمر پس از برداشت میوه نارنگی کینو. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (4) :433-444

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-289-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710