کینو یکی از مهمترین رقمهای نارنگی است که در کشور ما از اهمیت اقتصادی خاصی برخوردار میباشد. در این پژوهش، تاثیر محلولپاشی پیش از برداشت سالیسیلیکاسید (1 و 2 میلیمولار) و جیبرلیکاسید (50 و 100 میلیگرم در لیتر) بر کیفیت انبارمانی میوه نارنگی کینو بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1396 اجرا شد. بدین منظور درختان 6 ساله نارنگی در دو مرحله قبل از برداشت (سبز بالغ و درحال تغییر رنگ) محلولپاشی و در انتهای آذر برداشت و بهمدت 60 روز در دمای 5 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85% نگهداری شدند. بر اساس نتیجههای بهدست آمده در پایان انبارمانی کمترین مقدار اسید قابل تیتر در غلظت 50 میلیگرم در لیتر جیبرلیکاسید در ترکیب با 1 میلیمولارسالیسیلیکاسید مشاهده شد. بیشترین و کمترین مقدار قند بهترتیب در میوههای شاهد و 50 میلیگرم در لیتر جیبرلیکاسید به همراه 1 میلیمولار سالیسیلیکاسید مشاهده شد. همه تیمارها به جز سالیسیلیکاسید 2 میلیمولار، نقش موثری در جلوگیری از کاهش وزن میوه نشان دادند. تیمار جیبرلیکاسید نقش موثری در حفظ اسکوربیکاﺳﻴﺪ میوه نشان داد. بیشترین مقدار L*(روشنایی) در تیمار جیبرلیکاسید50 میلیگرم در لیتر به همراه سالیسیلیکاسید 1 میلیمولارمشاهده شد. بالاترین مقدار a*(قرمزی) (9/21) در سالیسیلیکاسید 2 میلیمولار مشاهده شد. در نهایت بر اساس شاخصهای ارزیابی شده، تیمار جیبرلیکاسید 50 میلیگرم در لیتر به همراه سالیسیلیکاسید 1 میلیمولار بهعنوان بهترین تیمار معرفی میگردد.
Rastegar S, Pishvaei E, ebrahimi F. Effects of Preharvest Application of Salicylic acid and Gibberellic acid on Qualitative Characteristics and Postharvest Life of Kinnow Mandarin. IJHST 2018; 19 (4) :433-444 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-289-fa.html
رستگار سمیه، پیشوایی ابراهیم، ابراهیمی فریبا. اثرهای کاربرد پیش از برداشت سالیسیلیکاسید و جیبرلیکاسید بر ویژگیهای کیفی و عمر پس از برداشت میوه نارنگی کینو. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (4) :433-444