[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 18، شماره 3 - ( پاییز 1396 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 286-271 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شاخص‌‌‌‌های زراعی- اقلیمی در مرحله‌های مختلف فنولوژی و واکاوی رشد نژادگان‌‌‌های جدید سیب‌‌زمینی
عبدالستار دارابی
بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز
چکیده:   (2237 مشاهده)
این پژوهش به‌‌منظور بررسی شاخص‌‌های زراعی اقلیمی در مرحله‌های مختلف فنولوژِی و واکاوی رشد نژادگان‌‌‌های جدید سیب‌‌زمینی در کشت پاییزه در استان خوزستان انجام شد. این پژوهش در قالب طرح بلوک‌‌های کامل تصادفی شامل پنج تیمار با سه تکرار به مدت یک سال زراعی (1393) درمزرعه‌های شهرستان ‌‌بهبهان اجرا شد. تیمار‌‌های مورد بررسی شامل سه رقم سانته، خاوران و جاوید و دو هم‌گروه پیشرفته بود. ژوخه‌‌‌ها در اواسط مهر ماه کشت و اوایل اسفند ماه برداشت شدند. نتیجه‌های آزمایش نشان داد مرحله رشد سبزینه‌‌ای کوتاه ولی مرحله حجیم شدن ژوخه‌ طولانی ‌‌بود. مرحله رسیدن در این پژوهش مشاهده نشد. واحد هلیوترمال مورد نیاز در مرحله رشد و گسترش جوانه‌‌ها، رشد سبزینه‌‌ای، ژوخه‌‌‌زایی و حجیم شدن ژوخه‌ به‌‌ترتیب 41/2663 تا 03/3332، 32/1581 تا 86/1731، 29/1194 تا 18/ 1218و 24/3491 تا 58/3680 ساعت  دردرجه روز رشد بود. واحد نوری دمایی از کاشت تا برداشت 22/15909 ساعت دردرجه روز رشد بود. سرعت رشد محصول و ژوخه‌ در ابتدای رشد و نمو افزایش و پس از رسیدن به بیشینه، کاهش یافت. بیشترین سرعت رشد نسبی در همه نژادگان‌‌‌ها به مرحله‌های اولیه رشد و نمو تعلق داشت. رقم خاوران به‌دلیل بالاترین کارایی مصرف دما و واحد هلیو ترمال که منجر به افزایش سرعت رشد ژوخه‌ و محصول شد، بیشترین محصول را تولید نمود.
واژه‌های کلیدی: درجه روز رشد، سرعت رشد محصول، شاخص نوری دمایی، واحد نوری دمایی، واحد هلیو ترمال
متن کامل [PDF 381 kb]   (1725 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1397/5/13 | پذیرش: 1397/5/13 | انتشار: 1397/5/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study on the Agro-Meteorological Indices at Different Phenological Stages and Growth Analysis of New Potato Genotypes. IJHST 2017; 18 (3) :271-286
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-282-fa.html

دارابی عبدالستار. بررسی شاخص‌‌‌‌های زراعی- اقلیمی در مرحله‌های مختلف فنولوژی و واکاوی رشد نژادگان‌‌‌های جدید سیب‌‌زمینی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1396; 18 (3) :271-286

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-282-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 3 - ( پاییز 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710