[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 21، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 308-299 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر دما و مدت‌زمان ذخیره‌سازی بر فرایند جوانه‌‌زنی پروتوکورم کپسوله شده ثعلب سایه پسند
زهرا مهدوی ، شیرین دیانتی دیلمی ، ساسان علی نیایی فرد ، علی فدوی
دانشگاه تهران
چکیده:   (1478 مشاهده)
خطر نابودی، ارکیده‌‌های بومی دارای ارزش اقتصادی را تهدید می‌‌کند. فناوری بذر مصنوعی می‌‌تواند از انقراض این گیاهان جلوگیری  نماید و  برای تولید و صادرات محصول مناسب باشد. در این پژوهش پروتوکورم‌‌های ثعلب سایه‌پسند کپسوله شدند. اثر سه تیمار دمایی 4، 20 و 25 درجه سلسیوس طی سه دوره30، 60 و 90 روزه ذخیره‌سازی بذرهای مصنوعی بررسی شد. درصد جوانه‌‌زنی بذرهای مصنوعی در شرایط ذخیره‌‌سازی، پس از خروج از شرایط ذخیره‌سازی، درصد جوانه‌‌زنی کل و تعداد روز برای شروع جوانه‌‌زنی بررسی شد. بیشترین درصد جوانه‌‌زنی در شرایط ذخیره مربوط به تیمارهای 90 روزه در دمای 4 و 25 درجه سلسیوس و کمترین مربوط به تیمار 30 روزه در 4 درجه سلسیوس بود. بیشترین درصد جوانه‌‌زنی پس از خروج از ذخیره‌سازی و کشت، در بذرهای ذخیره‌شده در 60 روز در دمای 4 درجه سلسیوس مشاهده شد. بیشترین درصد جوانه‌‌زنی کل مربوط به تیمارهای ذخیره‌شده در 60 و 90 روز به ترتیب در دمای 20 و 4 درجه سلسیوس حاصل شد.  بیشترین تعداد روز برای شروع  جوانه‌‌زنی در کشت‌‌های بعد از 60 روز  مشاهده شد. بهترین تیمار جهت ذخیره‌سازی در دمای 4 درجه سلسیوس به مدت 30 و 60 روز بود که در شرایط ذخیره‌سازی کمترین و پس از کشت، بیشترین درصد جوانه‌‌زنی را داشت.
واژه‌های کلیدی: بذر مصنوعی، آلژینات سدیم، کشت درون شیشه‌ای، ارکیده
متن کامل [PDF 288 kb]   (522 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی و کشت بافت
دریافت: 1397/5/11 | پذیرش: 1399/3/19 | انتشار: 1399/7/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdavi Z, Dianati Daylami S, Aliniaefard S, Fadavi A. Effect of Temperature and Storage Duration on Germination Process of Encapsulated Protocorms of Dactylorhiza umbrosa. IJHST 2020; 21 (3) :299-308
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-279-fa.html

مهدوی زهرا، دیانتی دیلمی شیرین، علی نیایی فرد ساسان، فدوی علی. تأثیر دما و مدت‌زمان ذخیره‌سازی بر فرایند جوانه‌‌زنی پروتوکورم کپسوله شده ثعلب سایه پسند. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (3) :299-308

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-279-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710