به منظور بررسی اثر متیلجاسمونات بر کیفیت انار رقم رباب، آزمایشی به صورت طرح بلوک کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. درختان با متیلجاسمونات در چهار غلظت صفر، 1/0، 3/0 و 5/0 میلی مولار در چهار مرحله مختلف رشد و نموی میوه شامل مرحله تمام گل، 30، 60 و 90 روز بعد از مرحله تمام گلمحلولپاشی شدند. محلولپاشی درختان شاهد به وسیله آب مقطر انجام گردید. برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه شامل وزن تر میوه، مقدار مادههای جامد محلول، pH، اسیدیته کل میوه،فنول کل، آنتیاکسیدان کل، رنگ پوست و مقدار اسکوربیکاسید موردبررسی قرار گرفت. متیلجاسمونات در غلظت 5/0 میلیمولار بهطور معنیداری سبب افزایش وزن تر میوه، pH،فنولکل، فعالیت آنتیاکسیدانی، مقدار اسکوربیکاسید و کاهش مقدار اسیدیته کل میوه شد.محلولپاشی در غلظت 5/0 میلیمولار متیلجاسمونات سبب افزایش معنیدار شاخصههای a و کروما گردید. اما در شاخصههای L، b و زاویه فام، تیمارشاهد بیشترین مقدار را نشان داد.براساس یافتههای این پژوهش محلولپاشی با 5/0 میلیمولار متیلجاسمونات میتواند بهعنوان یک روش غیرشیمیایی برای افزایش کیفیت میوه انار و ترکیبهای فیتوشیمیایی پیشنهاد شود.
Merikhi M, Asghari M R, kavoosi B. Effect of Methyl Jasmonate Foliar Application on Some Qualitative Attributes and Phytochemical Contents of ‘Rabab’ Pomegranate Fruit. IJHST 2019; 20 (1) :11-20 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-277-fa.html
مریخی محمد، اصغری محمدرضا، کاووسی بیژن. اثر محلولپاشی برگی متیلجاسمونات بر برخی ویژگیهای کیفی و ترکیبهای فیتوشیمیایی میوه انار رقم رباب. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (1) :11-20