[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 20، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 20 شماره 1 صفحات 20-11 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر محلول‌پاشی برگی متیل‌جاسمونات بر برخی ویژگی‌های کیفی و ترکیب‌های فیتوشیمیایی میوه انار رقم رباب
محمد مریخی ، محمدرضا اصغری ، بیژن کاووسی
دانشگاه ارومیه
چکیده:   (2430 مشاهده)
به منظور بررسی اثر متیل‌جاسمونات بر کیفیت انار رقم رباب، آزمایشی به صورت طرح بلوک کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. درختان با متیل‌‌جاسمونات در چهار غلظت صفر، 1/0، 3/0 و 5/0 میلی مولار در چهار مرحله مختلف رشد و نموی میوه شامل مرحله تمام گل، 30، 60 و 90 روز بعد از مرحله تمام گل محلول‌‌پاشی شدند. محلول‌‌پاشی درختان شاهد به ‌وسیله آب مقطر انجام گردید. برخی ویژگی‌‌های کمی و کیفی میوه شامل وزن ‌‌تر میوه، مقدار ماده‌های جامد محلول، pH، اسیدیته کل میوه، فنول‌‌ کل، آنتی‌اکسیدان کل، رنگ پوست و مقدار اسکوربیک‌اسید مورد بررسی قرار گرفت. متیل‌‌جاسمونات در غلظت‌‌ 5/0 میلی‌‌مولار به‌طور معنی‌‌داری سبب افزایش وزن ‌‌تر میوه، pH، فنول‌‌کل، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی، مقدار اسکوربیک‌اسید و کاهش مقدار اسیدیته کل میوه شد. محلول‌‌پاشی در غلظت 5/0 میلی‌‌مولار متیل‌‌جاسمونات سبب افزایش معنی‌‌دار شاخصه‌های a  و کروما گردید. اما در شاخصه‌‌های L، b و زاویه فام، تیمار شاهد بیشترین مقدار را نشان داد. براساس یافته‌‌های این پژوهش محلول‌پاشی با 5/0 میلی‌‌مولار متیل‌‌جاسمونات می‌تواند به‌عنوان یک روش غیرشیمیایی برای افزایش کیفیت میوه انار و ترکیب‌های فیتوشیمیایی پیشنهاد  شود.
 
واژه‌های کلیدی: رنگ، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی، فنول‌‌کل، ماده‌های جامد محلول
متن کامل [PDF 362 kb]   (975 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1397/5/7 | پذیرش: 1398/2/29 | انتشار: 1398/4/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Merikhi M, Asghari M R, kavoosi B. Effect of Methyl Jasmonate Foliar Application on Some Qualitative Attributes and Phytochemical Contents of ‘Rabab’ Pomegranate Fruit. IJHST 2019; 20 (1) :11-20
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-277-fa.html

مریخی محمد، اصغری محمدرضا، کاووسی بیژن. اثر محلول‌پاشی برگی متیل‌جاسمونات بر برخی ویژگی‌های کیفی و ترکیب‌های فیتوشیمیایی میوه انار رقم رباب. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (1) :11-20

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-277-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645