[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 20، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 20 شماره 3 صفحات 296-285 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ورمی‌کمپوست و هیومیک‌اسید بر ویژگی‌های رشدی و ترکیب اسانس مورد (Myrtus communis L.)
بهلول عباس زاده ، فاطمه سفیدکن ، معصومه لایق حقیقی ، سمیه فکری
موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور
چکیده:   (1898 مشاهده)
یکی از نیازهای مهم در برنامه‌ریزی زراعی، استفاده از سیستم‌‌های مختلف تغذیه غیرشیمیایی است. به ‌منظور بررسی اثر ورمی‌کمپوست و هیومیک ‌اسید بر گیاه مورد (Myrtus communis L.) آزمایشی در سال زراعی 93-1392 در قالب طرح بلوک‌‌ کامل تصادفی با 16 تیمار و سه تکرار در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور اجرا شد. تیما‌رها شامل ورمی‌کمپوست در سطح‌های 9، 18، 27، 36 و 45 تن در هکتار، هیومیک ‌اسید در سطح‌های 5، 5/7، 10، 5/12 و 15 لیتر در هکتار و پنج سطح تلفیقی از آن‌ها (V9+H15, V18+H12.5, V27+H10, V27+H7.5) به‌همراه شاهد بود. بین تیمارها از لحاظ عملکرد برگ، سرشاخه، اسانس و درصد اسانس در سطح 1% اختلاف آماری وجود داشت. بیشترین عملکرد برگ (356 کیلوگرم در هکتار)، عملکرد سرشاخه (773 کیلوگرم در هکتار)، درصد اسانس (86/1 %) و عملکرد اسانس (14 کیلوگرم در هکتار) با مصرف 45 تن در هکتار ورمی‌کمپوست به‌دست آمد. ترکیب‌های عمده اسانس مورد α-pinene (63/5-50/48)، limonene (40/3-63/22)، 1,8- cineole (20/2-7/18)، linalool (96/7-7/26)، myrtenol (1/2-23/19)، trans carveol (1/0-5/2) و α-terpinyl acetate (83/1-7/7) بودند.
واژه‌های کلیدی: اسانس، کود آلی، سرشاخه، کمپوست، هیومیک‌اسید، مورد
متن کامل [PDF 289 kb]   (952 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی
دریافت: 1397/4/16 | پذیرش: 1398/7/14 | انتشار: 1398/11/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbaszadeh B, sefidkon F, Layeghhaghighi M, - -. Effect of Vermicompost and Humic Acid on Growth Chracteristics and Essential Oil Composition of Myrtus communis L.. IJHST 2019; 20 (3) :285-296
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-270-fa.html

عباس زاده بهلول، سفیدکن فاطمه، لایق حقیقی معصومه، فکری سمیه. اثر ورمی‌کمپوست و هیومیک‌اسید بر ویژگی‌های رشدی و ترکیب اسانس مورد (Myrtus communis L.). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (3) :285-296

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-270-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710