این پژوهش با هدف بررسی اثر اتمسفر تغییر یافته فعال و غیرفعال بر ویژگیهای کیفی میوه انار (رقم رباب نیریز) نگهداری شده به مدت 4 ماه در دمای 5 درجه سلسیوس انجام شد. میوهها بهصورت جداگانه در لایه پلیآمیدی/پلیاتیلنی کم نفوذ بهصورت اتمسفر تغییر یافته فعال بدون حضور دی اکسید کربن (نیتروژن 99% + اکسیژن1%،نیتروژن 97% + اکسیژن3% ونیتروژن95% + اکسیژن 5%)، اتمسفر تغییر یافته غیرفعال و روباز در هوای آزاد بستهبندی شدند. بررسی نتیجهها نشان داد میوههایی که در لایه پلیآمیدی/ پلیاتیلنی نگهداری شده بودند در مقایسه با میوههای نگهداری شده در هوای آزاد دارای کمترین مقدار کاهش وزن بودند. مقدار اسیدیته قابل تیتر در تمام شیوههای بستهبندی با پیشرفت زمان انبارمانی افزایش یافت. مقدار اسید قابل تیتر و مادههای جامد محلول کل زیر تاثیر ترکیبهای گازی قرار نگرفتند. اتمسفر هوای آزاد که دارای بیشترین میزان اکسیژن بود فعالیت آنتیاکسیدانی میوهها را به خوبی حفظ نمود. مقدار آنتوسیانین کل، فنول کل و اسکوربیکاسید زیر تاثیر اتمسفر انبار و مدت زمان انبارمانی قرار گرفتند. بیشترین مقدار آنتوسیانین کل در نمونههای تیمار شده با هوای آزاد و اتمسفر تغییر یافته غیرفعال مشاهده شد که با پیشرفت زمان انبارمانی افزایش یافت. فنول کل میوهها در بستههای اکسیژن 1%،که نسبت به دیگر تیمارها کمترین اکسیژن را داشتند، بیشتر بود. مقدار اسکوربیکاسید میوهها با پیشرفت زمان نگهداری در انبار کاهش یافت و در نمونههایی که زیراکسیژن3%، اکسیژن 5% و هوای آزاد نگهداری شده بودند، بیشترین کاهش را نشان داد.
Safizadeh M R. Effect of Active and Passive Modified Atmosphere Packaging on Quality of Pomegranate Fruits (Ponica granatum cv. Rabab Ney-Riz) during Cold Storage. IJHST 2019; 20 (1) :51-64 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-267-fa.html
صفی زاده محمد رضا. اثر بستهبندی با اتمسفر تغییر داده شده فعال و غیرفعال بر کیفیت میوههای انار رقم رباب نیریز در طی دوره انبارمانی سرد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (1) :51-64