[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 20، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 20 شماره 1 صفحات 64-51 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر بسته‌بندی با اتمسفر تغییر داده شده فعال و غیرفعال بر کیفیت میوه‌های انار رقم رباب نی‌ریز در طی دوره انبارمانی سرد
محمد رضا صفی زاده
دانشگاه شیراز
چکیده:   (1746 مشاهده)
این پژوهش با هدف بررسی اثر اتمسفر تغییر یافته فعال و غیرفعال بر ویژگی‌های کیفی میوه انار (رقم رباب نی‌ریز) نگهداری شده به مدت 4 ماه در دمای 5 درجه سلسیوس انجام شد. میوه‌ها به‌صورت جداگانه در لایه پلی‌آمیدی/پلی‌اتیلنی کم نفوذ به‌صورت اتمسفر تغییر یافته فعال بدون حضور دی اکسید کربن (نیتروژن  99% + اکسیژن 1%، نیتروژن  97% + اکسیژن3 % و نیتروژن   95% + اکسیژن 5%)، اتمسفر تغییر یافته غیرفعال و روباز در هوای آزاد بسته‌بندی شدند. بررسی نتیجه‌ها نشان داد میوه‌هایی که در لایه پلی‌آمیدی/ پلی‌اتیلنی نگهداری شده بودند در مقایسه با میوه‌های نگهداری شده در هوای آزاد دارای کمترین مقدار کاهش وزن بودند. مقدار اسیدیته قابل تیتر  در تمام شیوه‌های بسته‌بندی با پیشرفت زمان انبارمانی افزایش یافت. مقدار اسید قابل تیتر و ماده‌های جامد محلول کل  زیر تاثیر ترکیب‌های گازی قرار نگرفتند. اتمسفر هوای آزاد که دارای بیشترین میزان اکسیژن بود فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه‌ها را به خوبی حفظ نمود. مقدار آنتوسیانین کل،  فنول کل و اسکوربیک‌اسید زیر تاثیر اتمسفر انبار و مدت زمان انبارمانی قرار گرفتند. بیشترین مقدار آنتوسیانین کل در نمونه‌های تیمار شده با هوای آزاد و اتمسفر تغییر یافته غیرفعال مشاهده شد که با پیشرفت زمان انبارمانی افزایش یافت. فنول کل میوه‌ها در بسته‌های اکسیژن 1%، که نسبت به دیگر تیمارها کمترین اکسیژن را داشتند، بیشتر بود. مقدار اسکوربیک‌اسید میوه‌ها با پیشرفت زمان نگهداری در انبار کاهش یافت و در نمونه‌هایی که زیر اکسیژن3% ، اکسیژن  5% و هوای آزاد نگهداری شده بودند، بیشترین کاهش را نشان داد.
واژه‌های کلیدی: انبار سرد، آنتوسیانین، ترکیب‌های فنولی، کیفیت میوه، لایه پلی‌آمیدی/ پلی‌اتیلنی
متن کامل [PDF 553 kb]   (869 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1397/4/11 | پذیرش: 1398/2/29 | انتشار: 1398/6/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safizadeh M R. Effect of Active and Passive Modified Atmosphere Packaging on Quality of Pomegranate Fruits (Ponica granatum cv. Rabab Ney-Riz) during Cold Storage. IJHST 2019; 20 (1) :51-64
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-267-fa.html

صفی زاده محمد رضا. اثر بسته‌بندی با اتمسفر تغییر داده شده فعال و غیرفعال بر کیفیت میوه‌های انار رقم رباب نی‌ریز در طی دوره انبارمانی سرد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (1) :51-64

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-267-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645