[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 318
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 18، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 194-177 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پایه بر کیفیت میوه‌ نارنگی یاشار در زمان برداشت و انبارداری
جواد فتاحی‌مقدم، سیده الهام سیدقاسمی، یعقوب محمدعلیان
موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر
چکیده:   (2741 مشاهده)
نوع پایه بر کیفیت میوه نارنگی‌ در زمان برداشت و پس از برداشت تأثیر دارد. در این آزمایش کیفیت میوه نارنگی رقم یاشار روی پنج پایه (نارنج، سیترنج، سیتروملو، پونسیروس و فلائینگ‌دراگون) در زمان برداشت، در انبار معمولی (دمای 7 تا 10 درجه سلسیوس، رطوبت 60 تا 70%) و سردخانه (دمای 5 درجه سلسیوس، رطوبت 85%) در دو سال بررسی شد. نتیجه‌ها نشان داد میوه‌ در زمان برداشت روی پایه‌ی سیترنج کمترین و در دوره نگهداری روی پایه سیتروملو بالاترین مقدار آب‌میوه را داشت. مقدار TI (03/6 تا 8/6 در زمان برداشت) در دوره نگهداری کاهش ولی مقدار هدایت الکتریکی افزایش یافت. شاخص طعم (TSS/TA) در زمان برداشت در میوه روی پایه نارنج با مقدار 43/9 بیش‌ترین و روی پایه فلائینگ‌دراگون با مقدار 83/7 کم‌ترین بود که در دوره انبارداری افزایش یافت. گسترش رنگ پوست در میوه‌ روی پایه سیترنج کم‌ترین بود. میوه در زمان برداشت روی پایه نارنج به‌طور معنی‌داری فنول بیشتری داشت. مقدار ویتامین C پوست میوه روی پایه فلائینگ‌دراگون هم در زمان برداشت و هم در دوره نگهداری، در هر دو روش نگهداری به‌طور معنی‌داری بیشتر از دیگر پایه‌ها بود. مقدار ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بسته به نوع بافت میوه و پایه متفاوت بود. از نظر حسی، میوه‌ها تا روز 20 انبارداری رضایت‌‌بخش بودند اما در نمونه‌برداری روزهای 40 و 60 به‌ویژه در انبار معمولی، میوه‌ روی پایه نارنج امتیاز کمتری (به‌ترتیب 67/4 و 67/3) داشت. به‌طورکلی، یاشار روی پایه پونسیروس ارزش غذایی و درصد آب مناسبی در دوره انبارداری داشت.
واژه‌های کلیدی: انبارمانی، پایه، کیفیت میوه، نارنگی یاشار
متن کامل [PDF 296 kb]   (1301 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1397/3/7 | پذیرش: 1397/3/7 | انتشار: 1397/3/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Rootstock on Fruit Quality of Yashar Mandarin at Harvest Time and during Storage. IJHST 2017; 18 (2) :177-194
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-256-fa.html

فتاحی‌مقدم جواد، سیدقاسمی سیده الهام، محمدعلیان یعقوب. اثر پایه بر کیفیت میوه‌ نارنگی یاشار در زمان برداشت و انبارداری . مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1396; 18 (2) :177-194

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-256-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645