[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 19، شماره 1 - ( بهار 1397 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 126-115 برگشت به فهرست نسخه ها
نیاز سرمایی و گرمایی و همبستگی آن‌‌ها با شرایط محیطی در نژادگان‌های تمشک سیاه بومی ایران
مهدی گاراژیان ، سعید عشقی ، علی قرقانی
دانشگاه شیراز
چکیده:   (2272 مشاهده)
به­منظور تعیین نیاز سرمایی و گرمایی نژادگان‌‌‌های تمشک سیاه بومی ایران، شاخه‌‌های یکساله 15 نژادگان‌ از 4 گونه تمشک سیاه در هنگام خزان از کلکسیون تمشک سیاه دانشگاه شیراز جمع‌‌آوری و سپس در یخچال و دمای 5/2 درجه سلسیوس قرار گرفتند. تیمارهای سرمایی شامل صفر (بدون سرمادهی)، 100، 200، 300، 400، 500 و 600 ساعت سرمادهی بود. سپس شاخه‌ها در آب مقطر، شرایط نور مداوم و دمای 24 درجه سلسیوس قرار گرفته و سه ویژگی شامل شمار روز تا شکوفایی اولین جوانه، شمار روز تا شکوفایی 50% جوانه و درصد نهایی شکوفایی جوانه ثبت گردید. برای تعیین مقدار نیاز گرمایی از مدل درجه ساعت استفاده شد. نتیجه‌های به‌‌دست آمده نشان داد که نیاز سرمایی نژادگان‌‌‌های مورد بررسی از 300 تا 500 ساعت سرمادهی متغیر بود. هم‌چنین مقدار نیاز گرمایی در گستره‌‌ای از 4824 (آبیدر) تا 7668 (کازرون) درجه ساعت متغیر بود. نتیجه‌های به‌‌دست آمده نشان داد که مقدار نیاز سرمایی و گرمایی با یکدیگر رابطه عکس دارد (30/0-r=) و با افزایش ارتفاع و مقدار بارندگی در هر منطقه، مقدار نیاز گرمایی کاهش می‌‌یابد (به‌‌ترتیب 21/0-r= و 48/0-r=). هم‌چنین نیاز سرمایی با میانگین دمای محیط و میانگین سرعت باد رابطه عکس داشت (4/0-r= و 16/0-r=).
واژه‌های کلیدی: تیمار سرمایی، درجه ساعت، شکوفایی جوانه، سرعت باد
متن کامل [PDF 302 kb]   (1112 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1397/2/10 | پذیرش: 1397/7/22 | انتشار: 1397/10/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Garazhian M, Eshghi S, Gharghani A. Chilling and Heat Requirements and Their Correlations with Environmental Conditions in Iranian Native Blackberry Genotypes. IJHST 2018; 19 (1) :115-126
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-245-fa.html

گاراژیان مهدی، عشقی سعید، قرقانی علی. نیاز سرمایی و گرمایی و همبستگی آن‌‌ها با شرایط محیطی در نژادگان‌های تمشک سیاه بومی ایران. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (1) :115-126

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-245-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 1 - ( بهار 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710