[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 318
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 20، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 20 شماره 2 صفحات 250-241 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر نیتروژن بر ویژگی‌های فیزیولوژیکی و غلظت عنصرهای غذایی پرمصرف سه رقم زیتون در تنش شوری
زینب حمزه ئی ، علی عبادی ، محمد معزاردلان ، سپیده کلاته جاری
دانشگاه تهران
چکیده:   (1631 مشاهده)
در این پژوهش اثرهای شوری و نیتروژن بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیک، زیست‌شیمیایی و رشدی سه رقم زیتون (ابوسطل، آربکین و کنسروالیا) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش با چهار سطح شوری (صفر، ۴۰، ۸۰ و ۱۶۰ میلی‌مولار کلراید سدیم) به همراه سه سطح نیتروژن از منبع سولفات آمونیم (صفر، ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی‌گرم بر لیتر) به‌‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. شوری به‌‌طور معنیداری بر تمام ویژگی‌ها اثر منفی داشت، گرچه شدت آن در میان رقم‌ها متفاوت بود. افزایش غلظت کلراید سدیم، رشد نهال، شمار برگ در نهال، نسبت پتاسیم به سدیم ریشه و برگ، جذب و غلظت نیتروژن ریشه و برگ، غلظت پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر ریشه و برگ را کاهش، درحالیکه غلظت سدیم و کلر ریشه و برگ را افزایش داد. افزایش سطح نیتروژن تا ۲۰۰ میلی‌گرم بر لیتر کاهش رشد نهال و شمار برگ را بهبود داد. در غلظت ۲۰۰ میلی‌گرم بر لیتر نیتروژن غلظت سدیم، کلر و کلسیم ریشه و برگ کاسته و نسبت پتاسیم به سدیم، جذب و غلظت نیتروژن ریشه و برگ، غلظت پتاسیم، منیزیم و فسفر ریشه و برگ افزایش یافت. میتوان نتیجه گرفت در شرایط شور، افزایش غلظت نیتروژن تا 200 میلی‌گرم بر لیتر در رقمهای حساس به نمک در مقابل اثرهای منفی شوری مطلوب خواهد بود، ولی افزایش بیشتر غلظت نیتروژن (400 میلی‌گرم بر لیتر)، ممکن است بدون تاثیر و یا حتی برای رشد گیاه مضر باشد. در این آزمایش، ﺑﺮرﺳﯽ پاسخ رقم‌ها ﺑﻪ ﺷﻮری ﻧـﺸﺎن داد ﮐـﻪ رﻗـﻢ ابوسطل یک رقم بسیار متحمل در بالاترین سطح شوری، رقم آربکین متحمل و کنسروالیا رقمی حساس به شوری است.
واژه‌های کلیدی: عنصرها، جذب نیتروژن، زیتون، شوری
متن کامل [PDF 425 kb]   (983 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش های محیطی
دریافت: 1397/2/5 | پذیرش: 1398/2/29 | انتشار: 1398/9/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hamzehei Z, Ebadi A, Moez-Ardalan M, Kalatejari S. Effect of Nitrogen on Physiological Characteristics and Macronutrients Concentration of Three Olive (Olea europaea L.) Cultivars under Salt Stress. IJHST 2019; 20 (2) :241-250
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-243-fa.html

حمزه ئی زینب، عبادی علی، معزاردلان محمد، کلاته جاری سپیده. اثر نیتروژن بر ویژگی‌های فیزیولوژیکی و غلظت عنصرهای غذایی پرمصرف سه رقم زیتون در تنش شوری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (2) :241-250

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-243-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645