گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (2861 مشاهده)
پژوهش حاضر در گلخانههای پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان روی گیاه گوجهفرنگی
(Solanum lycopersicum cv. Chef) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با شش تیمار شامل: کود کامل 20:20:20، محلول غذایی جانسون، محلول غذایی جانسون بههمراه سرکه چوب، عنصرهای غذایی کممصرف و پرمصرف جانسون بههمراه سرکه چوب، عنصرهای غذایی پرمصرف بههمراه سرکه چوب و عنصرهای غذایی کممصرف بههمراه سرکه چوب، در دو بستر کشت غیرخاکی (کوکوپیت- پرلایت با نسبت 1 به 1) و خاکی، با چهار تکرار انجام شد. نتیجهها نشان دادند که مقاومت روزنهای و تعرق در محلول غذایی جانسونبیشترین مقدار و فتوسنتز در عنصرهای غذایی پرمصرف و کممصرف جانسون بههمراه سرکه چوبافزایش داشت. مقدار شاخص سبزینگی در محلول غذایی جانسون بههمراه سرکه چوب و عنصرهای غذایی پرمصرف و کممصرف جانسون بههمراه سرکه چوب بیشترین مقدار بود. طول بوته در تیمار کود کامل، محلول غذایی جانسون، محلول غذایی جانسون بههمراه سرکه چوبوعنصرهای غذایی پرمصرف و کممصرف جانسون بههمراه سرکه چوب در محیط کوکوپیت تغییر معنیداری نداشت و در عنصرهای غذایی پرمصرف بههمراه سرکه چوب وعنصرهای غذایی کممصرف بههمراه سرکه چوب کاهش یافت و در همه تیمارها در محیط خاکی کمتر بود. حجم ریشه و وزن تر ریشه در تیمار کود کامل، محلول غذایی جانسون بههمراه سرکه چوب،عنصرهای غذایی پرمصرف و کممصرف جانسون بههمراه سرکه چوب و عنصرهای غذایی پرمصرف بههمراه سرکه چوب در محیط کوکوپیت بیشترین و وزن خشکریشه در تیمار کود کامل، محلول غذایی جانسون بههمراه سرکه چوب، عنصرهای غذایی پرمصرف و کممصرف جانسون بههمراه سرکه چوب و عنصرهای غذایی پرمصرف بههمراه سرکه چوب در محیط کوکوپیت بیشترین مقدار را داشت. عملکرد بوته در تیمار محلول غذایی جانسون، محلول غذایی جانسون بههمراه سرکه چوب و عنصرهای غذایی پرمصرف بههمراه سرکه چوب در محیط کشت بدون خاک بیشترین مقدار و در همه محیطهای خاکی کمترین مقدار را داشت.
Haghighi M. Effect of Organic Fortified Wood Vinegar on Greenhouse Tomato Growth in Two Soil and Soilless Media. IJHST 2019; 20 (2) :211-226 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-242-fa.html
حقیقی مریم، سورانی معین. اثر سرکه چوب غنیشده ارگانیک بر رشد گوجهفرنگی گلخانهای در بستر کشت خاکی و بدون خاک. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (2) :211-226