[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 319
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 243 روز
..
:: جلد 19، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) ::
جلد 19 شماره 3 صفحات 390-381 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کلرید سدیم بر ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیک برخی پایه‌ها و دورگه‌‌های پسته
خیرمحمد محمدی ، علی عبادی ، محمدعلی عسکری سرچشمه ، محمد رضا فتاحی مقدم نوق آبادی ، حسین حکم آبادی
دانشگاه تهران
چکیده:   (2416 مشاهده)
شوری یکی از مهم‌ترین تنش‌های محیطی است که می‌تواند رشد گیاه را زیر تأثیر قرار دهد. بـا توجه به تفاوت حساسیت رقم‌‌های مختلف پسته نسبت به شوری، تعیین مقاوم‌ترین رقم‌‌ها، غیرقابل اجتناب به نظر می‌رسد. به این منظور، تلاقی‌های کنترل شده بین رقم ایتالیا و پایه‌های بادامی ریز زرند، قزوینی، سرخس و آتلانتیکا به‌عنوان والد مادری بـا پایه انتیگریما به‌عنوان والد پدری انجام شد. دانهال‌های به‌دست‌آمده، والدین آن‌ها وUCB1، در سال دوم به‌مدت نه هفته مورد آزمـون شـوری
(شاهد، 75، 150 و 225 میلی‌مولار) قرار گرفتند. نتیجه‌ها نشان داد که پایه‌های بادامی ریز زرند، قزوینی و دورگه‌ بادامی ریز زرند× انتیگریما دارای تحمل نسبی بیشتری به شـوری بودنـد. هم‌چنین نشان داده شد در رقم‌های متحمل به شوری با افزایش شوری، قطر و طول ساقه، تعداد برگ، تعداد برگ سوخته (بافت‌مرده)، سطح برگ، وزن تر و خـشک اندام هوایی و ریشه کاهش یافت، هم‌چنین مقدار کلسیم و پتاسیم برگ به‌دلیل ویژگی ضدیت با سدیم کاهش یافت اما مقدار سدیم و کلر ریشه و اندام‌های هوایی افزایش نشان داد. هم‌چنین، با افزایش کلرید سدیم، شاخص کلروفیل، کلروفیل‌های a، b و کل کاهش یافت.
واژه‌های کلیدی: پسته، تلاقی کنترل شده، پایه‌های مقاوم، کلروفیل
متن کامل [PDF 782 kb]   (960 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1397/2/1 | پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1398/3/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohammadi K M, ebadi A, Askari Sarchishmeh M A, fattahi Moghaddam M R, Hokmabadi H. Effect of Sodium Chloride on Morpho-Physiological Traits of Some Pistachio Rootstocks and Hybrids. IJHST 2018; 19 (3) :381-390
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-240-fa.html

محمدی خیرمحمد، عبادی علی، عسکری سرچشمه محمدعلی، فتاحی مقدم نوق آبادی محمد رضا، حکم آبادی حسین. اثر کلرید سدیم بر ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیک برخی پایه‌ها و دورگه‌‌های پسته. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (3) :381-390

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-240-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645