[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 20، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 20 شماره 1 صفحات 40-31 برگشت به فهرست نسخه ها
بهبود تحمل تنش شوری در نارنج سه برگ (Poncirus trifoliata L.) با استفاده از قارچ‌‌های مایکوریزا آربوسکولار
محمود اثنی عشری ، مرضیه هادیان دلجو
دانشگاه بوعلی سینا
چکیده:   (2166 مشاهده)
مرکبات جز گیاهان حساس به شوری می‌‌باشند. در پژوهش حاضر واکنش دانهال‌‌های نارنج سه‌برگ در شرایط تنش شوری و در حضور Arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) مورد بررسی قرار گرفت. دانهال‌‌های ۴۰ روزه نارنج سه‌برگ، ۱۷۵ روز پس از مایه‌زنی با سه گونه AMF در ۵ سطح به‌صورت ترکیبی شاملGlomus mosseae + Glomus intraradices ، Glomus mosseae + Glomus hoi، Glomus hoi + Glomus intraradices،Glomus mosseae + Glomus intraradices + Glomus hoi و بدون مایه‌زنی (شاهد)، به‌مدت ۴۵ روز در برابر غلظت‌‌های صفر (شاهد)، ۳۵ و ۷۰ میلی‌‌مولار کلرید سدیم قرار گرفتند. میکوریزاسیون به‌ویژه با ترکیبG. hoi  +G. mosseae  موجب افزایش محتوای نسبی آب برگ، کلروفیل و اسمولیت‌‌ها شد. کاهش قابل توجهی در مقدار مالون‌‌دی‌‌آلدئید و پراکسید هیدروژن در برگ‌‌های دانهال‌‌های مایکوریزی نسبت به دانهال‌‌های غیرمایکوریزی مشاهده گردید. با افزایش شوری، غلظت سدیم و کلر در برگ به‌طور معنی‌‌داری افزایش و غلظت نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم کاهش یافت. از سوی دیگر، مایه‌زنی با AMF منجر به افزایش معنی‌‌دار غلظت نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم در دانهال‌‌های مایکوریزی گردید. به‌طور کلی، همزیستی AMF توانست از راه افزایش مادهای غذایی برگ و کاهش آسیب اکسیداتیو به دانهال‌‌های نارنج سه‌برگ در برابر شوری کمک موثری نماید.
واژه‌های کلیدی: مایه زنی، مالون دی‌آلدئید، پراکسید هیدروژن، آسیب اکسیداتیو
متن کامل [PDF 319 kb]   (1260 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش های محیطی
دریافت: 1397/1/29 | پذیرش: 1398/2/29 | انتشار: 1398/5/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esna-Ashari M, Hadian Deljoo M. Enhancing Salinity Stress Tolerance in Poncirus trifoliata L. Using Arbuscular Mycorrhizal Fungi. IJHST 2019; 20 (1) :31-40
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-239-fa.html

اثنی عشری محمود، هادیان دلجو مرضیه. بهبود تحمل تنش شوری در نارنج سه برگ (Poncirus trifoliata L.) با استفاده از قارچ‌‌های مایکوریزا آربوسکولار. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (1) :31-40

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-239-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710